SEGRE

ESNOTICIA

L'esquí obre a la fi la temporada i els aficionats estrenen el protocol Covid

Les estacions d'esquí van donar ahir el tret de sortida a la temporada i els esquiadors, pocs a la majoria de pistes, van estrenar els protocols de seguretat que s'han implantat per la Covid. El confinament perimetral de Catalunya impedeix l'arribada de persones de fora i el cap de setmana només podran comptar amb visitants de cada comarca.

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí de Lleida van obrir finalment ahir la temporada i van rebre els primers esquiadors, que van estrenar els protocols Covid. Entre les mesures que s’han posat en marxa destaquen els controls d’aforament, la venda gairebé exclusivament online de forfets i l’ús obligatori de mascareta (excepte en el descens). No obstant, l’afluència de visitants va ser baixa en la majoria de pistes a l’iniciar la campanya en un dia feiner i per les restriccions de mobilitat, que impedeixen l’arribada de persones de fora de Catalunya tota la setmana i de fora de la comarca de divendres a diumenge.

Fonts de Baqueira van destacar que va ser un “bon inici”, que va servir també per anar posant en pràctica les mesures Covid. Va obrir 36 quilòmetres de pistes i anirà ampliant el domini progressivament. A Boí Taüll van estrenar la temporada amb deu pistes i un total de 192 esquiadors. Des d’aquesta estació van destacar que s’ha posat en marxa un control a la carretera d’accés per assegurar que tots els que arriben a les pistes ja compten amb forfet. Han habilitat dos noves terrasses i han implantat la venda online a la restauració i la cita prèvia per al lloguer de material.

No descarta modificar el pla de Nadal si les dades epidemiològiques empitjoren a Catalunya

El director d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, va apuntar que “progressivament hem d’anar consolidant els protocols i generar activitat”. Va afegir que van rebre 240 persones entre les dos estacions. “La majoria han estat de la comarca però també ens han visitat de Lleida i Barcelona”, va dir. De moment han contractat el personal fix i aniran ampliant la plantilla. Bigordà va apel·lar a la responsabilitat dels esquiadors per tenir les pistes obertes tota la temporada. El director de Port del Comte, Albert Estella, també va destacar la importància d’anar obrint el complex seguint els protocols i va explicar que van rebre mig centenar d’esquiadors. Una trentena de persones van optar per Tavascan i des de l’estació van assegurar que va ser una jornada “d’arrancada de l’activitat”.

Les pistes d’esquí nòrdic també van obrir ahir la temporada després de l’estrena avançada de Sant Joan de l’Erm dissabte passat.

Estudien mobilitat a l’Àrea Metropolitana i no per regions sanitàries

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va explicar ahir que el Procicat “treballarà durant aquesta setmana” per estudiar la proposta que ha fet l’ajuntament de Barcelona perquè el confinament de cap de setmana a l’àrea de la capital catalana sigui metropolità en comptes de comarcal com a la resta de Catalunya. En aquest sentit, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, va alertar que un confinament metropolità a Barcelona significaria incrementar els riscos. “Tot el que sigui anar més enllà de l’àmbit comarcal i que no estigui plenament justificat per alguna necessitat de corregir elements de risc és anar incrementant riscos”, va dir. Malgrat que el Procicat analitzarà aquesta proposta, el Govern no es planteja de moment permetre que les restriccions de mobilitat entre els divendres a les 06.00 hores i els dilluns a la mateixa hora s’apliquin a nivell de regions sanitàries.

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.ACN

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.

Uns dels primers esquiadors que van estrenar ahir la temporada de neu a Baqueira.ACN

tracking