SEGRE

ESNOTICIA

Ajornen de nou extirpar la vesícula a la dona que porta 15 mesos d'espera

Li anul·len la cita per a dilluns per la Covid

Carmen Vázquez mostra la seua panxa inflada.

Carmen Vázquez mostra la seua panxa inflada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carmen Vázquez, la veïna de 51 anys de Ponts que va denunciar les conseqüències que pateix per la demora d’una operació a l’Arnau de Vilanova perquè li extreguin la vesícula, afectada per càlculs biliars, assegura que ahir li van comunicar que la intervenció, prevista per dilluns que ve, dia 21 (ara a Mi NovAliança, derivada per la sanitat pública), queda de nou ajornada “a causa de la Covid”. Així, l’espera per ser intervinguda ja arriba als quinze mesos i afirma que no li han detallat una nova data.

“Crec que es passen la pilota i jo continuo igual. No, pitjor. Sembla que estan esperant que peti i així, una pacient menys. Si no tens Covid, no t’atenen”, indica l’afectada. Tal com va publicar aquest diari, li van diagnosticar pedres a la vesícula l’octubre de l’any passat, però fins al maig d’aquest any no li va trucar el cirurgià, encara que no va ser operada perquè l’Arnau al juliol va haver d’ajornar les intervencions a causa de la segona onada de la pandèmia. “Pensava que ja estava, que només havia d’aguantar una setmana més. Demà [per avui] tenia les proves del preoperatori i l’operació estava prevista per dilluns a Mi NovAliança, però avui [per ahir] m’ha trucat el cirurgià i m’ha dit que no m’opera pel tema de la Covid. Ha estat una gerra d’aigua freda. M’ha caigut el món a sobre”, relata. A més, explica que va haver d’anul·lar una endoscòpia que tenia programada per al proper dia 22 perquè havia de ser intervinguda abans “i ara no la tinc fins al març”. “Jo només vull trobar-me bé, treballar, portar els meus nets on calgui i ara no em puc moure, no puc aixecar ni una botella d’un litre i mig d’aigua”, remarca.

“Pensava que només havia d’aguantar una setmana més. M’ha caigut el món a sobre”

Explica que té dolors estomacals i li han sortit hèrnies abdominals de tant vomitar, i que només pot menjar una vegada al dia i una quantitat de dos-cents grams. Remarca que la seua panxa inflada ja és “descomunal” i que també nota que té inflats braços i cames, i fins i tot el coll.

A més, també assenyala que no pot prendre medicació i que si algú la pot acompanyar al CAP llavors li posen “una injecció”.

tracking