SEGRE

ESNOTICIA

Linyola supera els 70 casos i demana tests massius i més restriccions

El risc de rebrot se situa als 5.968 punts amb una velocitat de propagació de 3,75 || Trobades socials amb més de sis persones i 'botellons', possibles focus

Només la meitat dels alumnes del col·legi van assistir ahir a les classes com a mesura de prevenció.

Només la meitat dels alumnes del col·legi van assistir ahir a les classes com a mesura de prevenció.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de contagis de Linyola ja suma més de 70 casos positius i manté 130 persones aïllades, una desena hospitalitzats i dos a l’UCI. El brot té en alerta el consistori, que demana reduir al màxim la interacció social i la mobilitat dels veïns. Segons el primer edil, Àlex Mases, “ens trobem en una fase expansiva i probablement en la tercera onada de contagis, molt més agressiva del que esperàvem”.

El risc de rebrot ahir a Linyola superava el 5.960 punts i la velocitat de propagació era de 3,75. El brot no està focalitzat en cap col·lectiu determinat de la població encara que algunes fonts van apuntar ahir que s’han portat a terme reunions familiars i socials “que han sobrepassat de llarg el nombre de persones permeses” i d’altres van assenyalar la celebració d’algun botellón juvenil durant el pont de la Puríssima com a causa. No obstant, des del consistori van apuntar més a una “relaxació de les mesures de seguretat entre la ciutadania” i “no fer gaire cas a reduir la interacció social”.

Segons Mases, la situació “encara està descontrolada i va apel·lar a la responsabilitat per frenar els contagis”. Va demanar al Procicat que no es flexibilitzin mesures divendres com la de l’aixecament del confinament municipal i va reclamar un cribratge poblacional per detectar asimptomàtics.

“Els pròxims set dies seran clau i hem d’insistir en el compliment de les mesures de protecció. Tots hem de fer un esforç, no sortir de casa tret del que sigui imprescindible i frenar la mobilitat, també en pobles veïns per no estendre el virus”. El consistori ha tancat la biblioteca i la guarderia i només atén algun cas amb dificultats de custòdia i al col·legi públic el Sitjar, ahir només hi van assistir la meitat dels alumnes.

Salut farà un cribratge selectiu al col·legi divendres i dissabte, tant als alumnes com als docents. Per la seua banda, pobles propers a Linyola com Ivars també van demanar ahir evitar el contacte amb veïns d’aquesta localitat per contribuir així a la contenció i evitar la propagació.

Veïns del municipi van manifestar que viuen amb cert temor aquesta situació i van valorar positivament les restriccions per no haver de lamentar morts: “Hi ha afectats de totes les edats i hem de ser conscients de la gravetat”, van dir.

tracking