SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Trenta mesos de presó per l'accident que va matar una jove a l'N-240

Marta Soria, de 27 anys i de les Borges, va morir a l'envair el carril contrari el cotxe del condemnat || La família de la víctima, que demanava 15 anys, estudia recórrer

El conductor ara condemnat, durant la celebració del judici el 16 d’octubre passat a Lleida.

El conductor ara condemnat, durant la celebració del judici el 16 d’octubre passat a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat Penal 2 de Lleida ha condemnat a dos anys, sis mesos i un dia el conductor que va causar un xoc mortal a l’N-240 a Lleida, el 16 d’octubre del 2016, en què va perdre la vida la jove de les Borges Blanques Marta Soria, de 27 anys. La magistrada considera provat que el condemnat és autor d’un delicte de conducció temerària en concurs amb un delicte d’homicidi per imprudència greu, però descarta condemnar-lo per homicidi dolós, tal com sol·licitava la família de la víctima, que demanava una pena de quinze anys de presó. L’advocat de l’acusació particular, Josep Maria Peiró, va assenyalar que la condemna suposa l’ingrés a la presó del condemnat, però que estudien presentar un recurs davant de l’Audiència de Lleida.

Segons la sentència, les proves demostren que l’infractor no va respectar el límit de velocitat, ja que com a mínim anava a 118 quilòmetres per hora quan la via està limitada a noranta. Així mateix, va fer un avançament envaint completament el carril contrari, malgrat que va veure el vehicle de la víctima. “No hi ha dubte que la causa de l’accident va ser aquesta invasió de carril, ja que la víctima no va poder fer res per evitar la col·lisió”, resa la sentència. Tanmateix, descarta la condemna per homicidi dolós a l’assenyalar que no s’ha acreditat que l’investigat conduís sense els llums o que estigués fent un joc de “perseguit-perseguidor” amb l’altre vehicle implicat en l’accident.

També l’absol del delicte d’omissió del deure del socors, com demanava la família de la víctima, ja que considera que no va avisar perquè es va quedar atrapat al cotxe. Van ser els Mossos d’Esquadra els que es van adonar que el vehicle de Soria estava pràcticament submergit al canal auxiliar d’Urgell.

A més a més, la jutge el condemna a la retirada del carnet de conduir durant tres anys, sis mesos i un dia i al pagament d’una indemnització de 173.115 euros a la família de Soria. La sentència absol l’altra acusada després que Fiscalia i acusació retiressin els càrrecs.

tracking