SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Castelló demana al bisbat que li doni l'església de Santa Maria

Pretén restaurar el temple, consolidar-lo i donar-li ús

L’església de Santa Maria, en el conjunt patrimonial del castell.

L’església de Santa Maria, en el conjunt patrimonial del castell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castelló de Farfanya vol la titularitat de l’església de Santa Maria, del segle XIV, ubicada en el conjunt patrimonial on es troben les ruïnes del castell i les torres medievals, per restaurar-la, consolidar el temple i donar-li un ús. L’alcalde, Omar Noumri, va destacar que el temple està molt deteriorat i no s’hi pot accedir.

Per aquest motiu, “volem negociar amb el bisbat de Lleida una donació a través d’un acord que beneficiï les dos parts”, va dir. Va afegir que el fet de no poder actuar al temple al no ser de titularitat municipal tanca qualsevol opció a rebre ajuts.

Omar va fer aquestes declaracions després que aquesta setmana s’aprovés una subvenció d’un milió d’euros de l’1,5% Cultural de l’Estat per restaurar el castell. L’Estat abonarà el 73% de cost de la restauració.

A més, al gener començaran les obres per consolidar la Torre Blanca, una construcció medieval que forma part del conjunt del castell d’època andalusina i que el temporal de l’any passat va malmetre greument.

tracking