SEGRE

ESNOTICIA

Controls policials a Linyola per evitar mobilitat

Més de 150 positius i 600 afectats i preveuen més casos fins a la setmana vinent || La xifra d'ingressats ascendeix fins a deu

Control de Mossos ahir al matí a l’accés sud a Linyola.

Control de Mossos ahir al matí a l’accés sud a Linyola.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Linyola preveu que fins a mitjans de la setmana que ve continuaran sumant nous casos de Covid-19 al municipi a causa del brot que ja afecta més de 150 veïns (600 afectats), dels quals deu han hagut de ser ingressats en centres hospitalaris. Per aquesta raó, l’alcalde, Àlex Mases, va remarcar que aquest cap de setmana és “crucial” per frenar els contagis, per la qual cosa va demanar als veïns que evitin contactes innecessaris i només es desplacin en cas de necessitat. Coincidint amb el primer cap de setmana de confinament comarcal, els Mossos d’Esquadra van dur a terme controls a les entrades en aquest municipi del Pla d’Urgell, que serveixen bàsicament per recomanar als veïns que es desplacin fora del municipi només per motius justificats, com anar a treballar o urgències, ja que no hi ha una ordre específica del Procicat a Linyola que impedeixi que els habitants puguin sortir del seu poble. Així mateix, el primer edil va assegurar que els veïns han seguit les recomanacions del consistori en aquest sentit, un fet imprescindible perquè el brot “es pugui vèncer al més aviat possible”. Així, han tancat la majoria de bars i restaurants almenys fins dilluns vinent, un fet que ha contribuït a frenar l’activitat social. Durant la setmana que ve es donaran a conèixer els resultats de les 275 proves PCR que es van dur a terme al col·legi El Sitjar (vegeu SEGRE d’ahir).

El consistori ha cancel·lat molts actes del programa nadalenc, que començaven aquest cap de setmana amb les activitats vinculades a La Marató de TV3. Només es manté el sorteig de lots de regals, que es farà sense públic. La cantata de nadales prevista per al 25 de desembre es preveu ajornar i el consistori busca alternatives a l’acte previst amb motiu del dia de Reis, amb l’arribada del patge real per recollir les cartes dels més petits.

tracking