SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOST

La Seu aprova per unanimitat els pressupostos, de 15 milions d'euros

Consens després d'ampliar la partida per a la residència d'ancians i prioritza habitatge

Firma de l’acord entre l’equip de govern i Compromís.

Firma de l’acord entre l’equip de govern i Compromís.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ampliació de la partida per a la residència i els pisos assistits per a la tercera edat a la Seu d’Urgell i l’aposta en habitatge social van permetre ahir l’aprovació per unanimitat del pressupost del 2021 de la capital de l’Alt Urgell, que ascendeix a 14,9 milions. La proposta de l’equip de govern, Junts i ERC, va rebre l’aval de Compromís x la Seu i la CUP, a l’oposició. El pressupost és de 14,9 milions, encara que l’import consolidat ascendeix a 18,6 milions ja que inclou les societats municipals HIULS (1.991.622 €), Parc del Segre (1.608.519 €) i Turisme Seu (63.100 €).

L’alcalde, Jordi Fàbrega, va agrair la predisposició de Compromís i la CUP per aconseguir el “gran pacte de ciutat”. També va valorar el suport dels 17 regidors que conformen el ple del consistori com un “acord històric” que “demostra que són els millors pressupostos per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la Covid-19”.

Va destacar un increment de les partides de serveis socials, habitatge, educació i reactivació econòmica, en detriment d’activitats festives i despeses com dietes o aportacions a grups municipals.

L’edil d’Hisenda, Francesc Viaplana, va remarcar l’aposta per l’habitatge social, amb una partida de 510.000 euros, i una altra de 500.000 euros per redactar el projecte de la nova residència i pisos assistits per a la tercera edat.

Els pressupostos preveuen el concurs d’idees i el projecte “estratègic de ciutat” de l’edifici docent d’INEFC i la substitució del paviment del carrer Major, entre altres inversions.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va dir que l’acord “ajudarà a millorar la situació de la ciutat”. La portaveu de la CUP, Xènia Antona, va aplaudir que la nova residència pugui ser de gestió pública.

tracking