SEGRE
La portalada de l'església del Monestir de Ripoll és el conjunt escultòric romànic més important de la Catalunya medieval.

Ripollès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·leccionable 'Camins de l'Eix' ens presenta el disset capítol: el Ripollès.

Una comarca de valls de pastures, aigua i monestirs mil·lenaris. En primer lloc ens enfilarem fins a la Vall de Núria per visitar el Santuari de la Mare de Déu de Núria i l’estació de muntanya que l’envolta. Un territori, també, ple de camins històrics, com el de la Retirada: milers de refugiats van creuar les valls fins a França fugint de la Guerra Civil.

La gastronomia del Ripollès és feta amb productes de la terra i en són protagonistes la carn de vedella, la carn de xai de raça autòctona i la carn de poltre. Hi podrem degustar els seus plats típics al restaurant ElPont9, ubicat a Camprodon i regentat per la Francina, l’Anna, el Jordi i el Xavier; i assaborir els formatges Pujol-Orra que des de 1993 produeix el Josep al seu mas d’El Pujol de Dachs.

Pel que fa al patrimoni cultural, visitarem el Santuari de Montgrony que, segons la llegenda, va fer construir el comte Arnau; i el poble de Camprodon on una de les insígnies més característiques és el Pont Nou que travessa el riu Ter.

Finalment, contemplarem l’obra d’Eudald Alabau un artista multidisciplinari nascut a Ripoll que, darrerament, s'inspira en el LandArt.

LLEIDATV - Divendres, 25 a les 20.45h (red. dissabte 14.45h / diumenge 12.15h) LECTURA - Diumenge, 27 de desembre També a segre.com/caminsdeleix

tracking