SEGRE

Linyola arriba als 175 positius de covid i hi ha 17 hospitalitzats, 5 a l'UCI

Tots els que estan més greus són majors de 60 anys

Control de Mossos ahir al matí a l’accés sud a Linyola.

Control de Mossos ahir al matí a l’accés sud a Linyola.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Encara no hem tocat sostre i continua augmentant cada dia el nombre de positius.” Així va explicar ahir l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, la situació epidemiològica d’aquesta població del Pla, que ja suma 175 veïns contagiats, quatre en les últimes 24 hores. Hi ha 17 hospitalitzats, cinc dels quals són a l’UCI i tots són majors de 60 anys. Així mateix, més de 450 veïns estan en quarantena a les seues cases. Mases va explicar que encara que continua creixent el nombre de positius, “l’increment no és tan elevat com en els dies anteriors”. El primer edil va explicar que el pic de l’onada de contagis s’espera d’aquí a dos o tres dies. “A partir de llavors confiem a anar a la baixa. De fet, alguns veïns del primer confinament comencen a sortir de la quarantena ara”, va dir. El consistori manté aquesta setmana les restriccions i ha suspès tant el mercat setmanal d’avui com el campus esportiu de Nadal, que estava previst per a la setmana vinent.

Respecte a les instal·lacions i serveis municipals, la guarderia es mantindrà tancada, tret de per a alguna custòdia d’emergència. “Estudiarem la propera setmana si ampliem el servei, dependrà de l’evolució epidemiològica”, va indicar Mases.

Continuen precintats els parcs infantils i recintes esportius. Tampoc no se celebren oficis religiosos, excepte els funerals. Segons Mases, el reforç al consultori mèdic per fer cribratges selectius està donant resultat perquè es poden atendre millor les demandes després del primer boom de contagis.

tracking