SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Vuit ferits en una col·lisió en cadena a l'N-240 després de tancar-se l'autopista per la boira

El sinistre es va produir a Torregrossa || L'AP-2 va estar tallada durant tot el matí i els alcaldes de les Borges Blanques i Juneda critiquen que es desviï el trànsit per una carretera que no és segura

Imatge de dos dels vehicles que es van veure implicats en l’accident.

Imatge de dos dels vehicles que es van veure implicats en l’accident.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit persones van resultar ferides, dos de les quals greus, ahir al matí en una col·lisió múltiple i en cadena entre quatre vehicles a la carretera N-240 a Torregrossa després del tancament de l’AP-2 entre Soses i les Borges Blanques per boira densa. L’accident va obligar a tallar la carretera N-240 durant una hora i mitja, cosa que va provocar retencions de fins a sis quilòmetres en els dos sentits, segons va informar Servei Català de Trànsit (SCT).

La col·lisió es va produir a les 8.57 hores. Vuit persones van resultar ferides, dos d’elles de caràcter greu, una de menys greu i unes altres cinc, lleus. Un dels ferits va quedar atrapat i va haver de ser rescatat pels Bombers, que hi van acudir amb cinc dotacions. Tots els afectats van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar 9 ambulàncies. En el dispositiu també van participar diverses patrulles dels Mossos, que van regular el trànsit. Cap a les 9.20 hores van reobrir un dels dos carrils, per la qual cosa es donava pas alternatiu.

Es van registrar retencions de fins a sis quilòmetres en els dos sentits, segons va informar Trànsit

Per la seua part, l’autopista va estar tancada des de les 8,00 fins a les 12,20 hores en el tram entre les Borges Blanques i Soses pel protocol de la boira, desviant el trànsit per l’N-240, on a les 7.30 hores hi va haver un altre xoc entre tres vehicles a la capital de les Garrigues que es va saldar sense ferits. Es tracta d’una mesura controvertida que provoca queixes de conductors i veïns de la zona, que afirmen que desviar el trànsit per l’N-240 genera un perill més gran.

En aquest sentit, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va afirmar que “l’N-240 ja és una carretera problemàtica que no compleix les condicions de seguretat necessàries”. Va afegir que “diuen que el protocol és perquè en cas d’haver-hi un accident per boira a l’autopista seria de gran envergadura, però la mesura de desviar el trànsit per l’N-240 tampoc sembla la millor solució perquè és una zona on la boira també és persistent”. Mir es demana per què no s’opta per reduir la velocitat màxima permesa a l’autopista en cas de boira. En la mateixa línia va opinar l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, que va dir que “l’N-240 no és segura i menys si hi ha boira com avui [per ahir] i a sobre desvien el trànsit de l’autopista, la qual cosa suposa el pas de molts vehicles, especialment camions. Falten infraestructures com rotondes i caldria buscar una altra solució”.

Accidents a Cervera, Castelló de Farfanya i Mont-roig

Un motorista va resultar ferit greu a primera hora de la tarda d’ahir al col·lidir amb la moto contra un vehicle a Mont-roig (Plans de Sió), a la carretera L-303 entre Agramunt i Cervera, segons va informar Trànsit. El sinistre es va produir a les 14.34 i al lloc van acudir Mossos, SEM i Bombers. D’altra banda, un vehicle va bolcar a les 8.31 hores a l’N-II a Cervera i una persona va resultar ferida. A les 10.24 es va registrar un altre accident, en aquest cas, a la C-26 a Castelló de Farfanya. L’ocupant d’un cotxe va resultar ferit lleu en una sortida de via. Hi van acudir dos dotacions dels Bombers.

Imatge de dos dels vehicles que es van veure implicats en l’accident.

Imatge de dos dels vehicles que es van veure implicats en l’accident.MAGDALENA ALTISENT

tracking