SEGRE

Condemnat a 6,5 anys per apunyalar un jove en una baralla a Cervià

Va assestar dos ganivetades per l’esquena a la víctima després d’una festa de Carnaval l’any passat || L’Audiència fixa també una indemnització de 143.570 euros

L'acusat,. aquest dimecres a l'Audiència de Lleida.

La Fiscalia diu que l'acusat d'apunyalar un home a Cervià "volia fer mal"Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un veí de Cervià de les Garrigues a 6 anys i mig de presó per un delicte de lesions agreujades per apunyalar un jove per l’esquena durant una baralla que va tenir lloc el dia de Carnaval de l’any passat en aquest municipi de les Garrigues. El tribunal accepta aplicar l’atenuant de drogoaddicció, tal com va sol·licitar la defensa, i fixa la indemnització que haurà de pagar l’acusat a la víctima en 143.570 euros. Durant el judici, celebrat el passat 2 de desembre, l’acusat, que es troba en presó preventiva per aquests fets, va admetre que va apunyalar la víctima per l’esquena, però va al·legar que ho va fer per defensar un amic. El Ministeri Públic va sol·licitar una pena de 9 anys de presó i va insistir que l’agressió va produir unes lesions a la víctima que li afectaran la vida quotidiana, ja que necessita un bastó i una cadira de rodes per poder caminar.

Els fets van tenir lloc el febrer del 2019, durant una festa de Carnaval celebrada a Cervià de les Garrigues. Cap a les 5.30 hores es va produir una baralla amb diverses persones implicades en la qual l’ara condemnat va assestar dos punyalades amb una navalla per l’esquena a la víctima, de 29 anys i veí de Juneda. El processat va ser detingut poc després pels Mossos d’Esquadra a casa seua. Alguns testimonis van declarar que, després de l’apunyalament, l’acusat va agafar el cotxe i van haver d’apartar-se per no ser atropellats.

En el judici, un metge forense va declarar que a causa de les lesions sofertes la víctima ha hagut d’adaptar la seua vida diària, de manera que el Ministeri Públic sol·licitava una indemnització de 263.570 euros perquè el jove pogués sufragar les despeses d’adaptar el seu habitatge o si necessita ajuda de terceres persones, a banda de veure minvades algunes de les seues capacitats. L’Audiència, finalment, ha acceptat aplicar l’atenuant de drogoaddicció que sol·licitava la defensa, que va al·legar durant la vista que el seu client havia consumit grans quantitats d’alcohol així com substàncies estupefaents el dia dels fets. La defensa també va sol·licitar els atenuants de reparació del dany i de confessió, ja que l’acusat va admetre haver apunyalat la víctima.

tracking