SEGRE

Critiquen la reutilització a Concabella d'un cartell del Memorial Democràtic

Critiquen la reutilització a Concabella d'un cartell del Memorial Democràtic

Critiquen la reutilització a Concabella d'un cartell del Memorial DemocràticJ. Oliva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’historiador de Sedó Jordi Oliva, autor del projecte El cost humà de la guerra civil, 1936-1939, va criticar ahir a les xarxes socials la reutilització a Concabella del suport d’un cartell del Memorial Democràtic, que s’ha transformat en plafó informatiu del castell d’aquesta localitat de la Segarra.

El cartell formava part de la ruta inaugurada el setembre del 2008 d’Espais de la Rereguarda, que identifica set llocs de la comarca. Concretament, el de Concabella informava del camp de treball número 4. Segons Oliva, no és l’únic cas de deixadesa sinó que “tota la ruta de la Guerra Civil es troba en un estat lamentable i pertoca als ajuntaments dur a terme el manteniment”.

Fonts del castell de Concabella van informar que el cartell, situat a la plaça Major, havia estat arrancat després d’un accident ocorregut fa gairebé dos anys i al netejar l’espai es va optar per reaprofitar les dos bigues de ferro que li donaven suport per a un nou plafó que informa sobre l’edifici medieval situat a la mateixa plaça.

L’alcalde del municipi dels Plans de Sió, Xavier Pintó, va manifestar que desconeixia que el manteniment dels cartells corresponia al consistori. “Crec que és un cas de falta d’informació i la demanarem a la Generalitat. De totes maneres, estem disposats a reposar el cartell antic”, va assegurar.

tracking