SEGRE

ESNOTICIA

Sis municipis de Lleida, al capdavant en velocitat de contagi i alcaldes insten a extremar la cautela

Bellpuig, amb l'índex més alt de Catalunya, tanca equipaments || El segueixen Torrefarrera, Almenar, Sarroca de Lleida, Artesa de Segre i Les, davant 197 localitats amb ritmes de transmissió baixos

Velocidad de propagación en los municipios de Lleida.

Velocidad de propagación en los municipios de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis municipis de Lleida van al capdavant de Catalunya en velocitat de contagis, d’acord amb el seu índex Rt, que indica quantes persones infecta cada positiu. Així, el més alt al tancament del 2020 el tenia Bellpuig, amb 4,02 punts. L’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que “són casos de l’àmbit familiar” i va descartar que hi hagi transmissió comunitària.

Malgrat això, va reconèixer que les dades no són bones, ja que en els últims catorze dies s’ha passat de 7 a 44 casos actius. En aquest sentit, l’ajuntament va decidir tancar i suspendre les activitats en tres equipaments municipals fins al pròxim 15 de gener. La mesura afecta el pavelló, el camp de futbol i el Teatre Armengol.

L’Alta Ribagorça va tancar l’any 2020 com l’única comarca catalana sense risc de rebrot

A Bellpuig el seguien Torrefarrera (3,47), Almenar (3,45), Sarroca de Lleida (3,44), Artesa de Segre (3,15) i Les (3,14). A Torrefarrera, fonts pròximes van assenyalar que són casos en unitats familiars, molt lleus o asimptomàtics i controlats. A Almenar, fonts municipals van explicar que hi ha contagis a l’escola que s’han estès a l’àmbit familiar, altres casos en trobades i també dos treballadors de l’ajuntament han donat positiu. Van apuntar que hi ha contactes que no han complert les quarantenes. A Sarroca hi havia la setmana passada uns 15 casos, lleus i sorgits en reunions de joves. Per la seua part, 197 dels 231 municipis lleidatans tenen una Rt baixa i en els altres 34 és superior a 1.

Per la seua banda, l’Alta Ribagorça era dijous l’única sense risc de rebrot, encara que la Vall de Boí va informar de 4 positius a la comarca. La Cerdanya tenia el risc més alt de Catalunya (1.885). L’Urgell (697), Aran (690), Pla (631), Alt Urgell (625) i Noguera (590) eren entre els 10 territoris amb més risc.

Farmàcies d’Alcarràs i Cervera regalen mascaretes Les farmàcies Cristina Gómez d’Alcarràs i David Plumed de Cervera van regalar dijous mascaretes als veïns, una iniciativa que es preveu repetir dimarts i que ja es va dur a terme a la localitat del Segrià la passada Nit de Nadal. La previsió era repartir 5.000 unitats. Els responsables de la farmàcia de la capital de la Segarra van explicar que “com que ho estem passant prou malament tots amb el virus, hem pensat que seria un bon regal per a aquestes festes”.

Linyola recupera el seu mercat - Linyola va recuperar dijous, amb menys parades de l’habitual, el mercat setmanal. Va ser el primer després d’haver-lo suspès per l’augment de contagis al municipi. El consistori va constatar que el nombre di ...

Linyola recupera el seu mercat - Linyola va recuperar dijous, amb menys parades de l’habitual, el mercat setmanal. Va ser el primer després d’haver-lo suspès per l’augment de contagis al municipi. El consistori va constatar que el nombre di ...JOAN GÓMEZ

tracking