SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Fulleda inicia les obres per construir un consistori accessible i sostenible

L'actual té nombroses barreres arquitectòniques i el nou costarà més de 540.000 euros

La casa que es demolirà per aixecar-hi el nou consistori.

La casa que es demolirà per aixecar-hi el nou consistori.J.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Fulleda ha aprovat el projecte per demolir una casa al centre de la població i habilitar el solar en el qual construirà el nou consistori, que suposarà una inversió de més de 540.000 euros, segons va explicar l’alcalde, Jordi Arbós.

Aquest nou edifici tindrà diverses plantes i primarà l’accessibilitat, la sostenibilitat i l’ús d’energies renovables.

De fet, està previst que la calefacció utilitzi energia geotèrmica que s’obté mitjançant l’aprofitament de la calor de l’interior de la Terra i plaques solars.

L’adquisició i la posterior demolició de la casa a la plaça del poble suposarà una inversió de prop 70.000 euros.

Arbós va indicar que es conservaran els arcs de pedra que hi ha a l’interior de l’habitatge com a patrimoni de l’arquitectura local.

L’alcalde va justificar la construcció del nou consistori en el fet que l’actual Casa de la Vila és en un punt elevat i té barreres arquitectòniques que són un impediment per als veïns de la tercera edat. Per aquest motiu, el nou ajuntament tindrà a la planta baixa els serveis de cara al públic i el consultori mèdic. Arbós va indicar que la idea és fer un edifici polivalent que fins i tot tingui espais perquè els veïns puguin teletreballar.

L’ajuntament de Fulleda, una població que no arriba al centenar d’habitants, esperava finançar aquest projecte amb els fons del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) de la Generalitat per a 2020 i 2024. Comptava amb obtenir uns 350.000 euros però només els n’han concedit 120.000.

De fet, Fulleda, juntament amb altres ajuntaments, ha presentat al·legacions a aquesta distribució de fons. No obstant, Arbós assegura que sol·licitarà ajuts a altres institucions i s’abordarà les obres amb fons propis.

tracking