SEGRE

Ponent es desperta amb una nevada generalitzada

La neu afecta aquesta tarda la circulació en una seixantena de carreteres de la demarcació

La canalització del riu Segre, a Lleida

La canalització del riu Segre, a LleidaJ. TEIXIDÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pronòstics meteorològics s’han complert i Ponent s’ha llevat aquest dissabte amb una nevada generalitzada a totes les cotes. La neu ha caigut de forma feble i intermitent durant tota la nit fins a poc abans de les cinc de la matinada, quan s’ha intensificat i ha emblanquinat Ponent. Passades les cinc de la matinada ja hi havia dos centímetres de neu en punts de la Segarra, les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell. Al migdia, s'havien mesurat 11 centímetres a la Granadella, 8 cm a Alcoletge o 7 cm a Lleida, entre d'altres.

Pel que fa a l’afectació en el trànsit, la neu obliga a circular amb cadenes encara aquest vespre en una seixantena de vies, algunes d'elles principals: trams de l'N-260 (Adrall-Sort; la Pobla de Segur – Xerallo; Pont de Suert-Xerallo), N-230 entre Pont de Suert i Vielha, C-28 entre Vielha i Esterri d’Àneu, C-13 entre Camarasa i Fontllonga i entre Llavorsí i Esterri d’Àneu.

CONSULTA L’ESTAT DE LES CARRETERES

El temporal ha obligat a suspendre l'AVE Barcelona-Lleida-Madrid i la línia R12 de Rodalies entre Manresa i Lleida (aquesta segona ja ha quedat restablerta). 

Perill de gelades

Aquest dissabte al matí, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha convocat el comitè del Pla d’Emergències de Gelades i Nevades de Lleida (PEGENELL) per coordinar i avaluar l’afectació del temporal de neu que des de la matinada cau a la ciutat.

A hores d'ara, la preocupació més gran és la possibilitat de gelades. De moment, la nevada ha provocat incidències en la mobilitat del trànsit, provocant talls en cinc trams de la via urbana (carrers La Parra, Prudenci Murillo, Llibertat, Camp de Mart i Sant Andreu) i obligant a suspendre el transport dels autobusos urbans fins que no millorin les condicions de mobilitat. Com a mesura preventiva, també s’ha tallat la pujada a la Seu Vella i el carrer Ronda de la Seu Vella.

Així mateix, també s'ha suspès la zona blava durant tot el cap de setmana, mentre que el servei de taxi funciona amb normalitat. Durant la reunió, en la qual també hi han participat regidors i responsables de la Guàrdia Urbana, dels Serveis Urbans, Protecció Civil i els comandaments dels Mossos d'Esquadra, s'ha decidit aconsellar prudència als ciutadans i que no circulin pels carrers si no és estrictament necessari.

El telèfon 112 rep 73 trucades al Segrià per la nevada

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 596 trucades a causa de l'episodi de neu. D'aquestes, la majoria provenen del Segrià, amb 73 avisos; el Barcelonès, amb 41; Osona, amb 36, i el Tarragonès, amb 32. Són dades fins a les 17 hores. El municipi amb més trucades és Lleida, amb 46, seguida de Barcelona, amb 34, i Tarragona, amb 24.

LA NEVADA, A LES XARXES

>

L'avinguda Miquel Batllori de Lleida aquest dissabte a primera hora del matí.

L'avinguda Miquel Batllori de Lleida aquest dissabte a primera hora del matí.L. Serrano

La avenida Miquel Batllori de Lleida este sábado a primera hora de la mañana.

La avenida Miquel Batllori de Lleida este sábado a primera hora de la mañana.L. Serrano

Una imatge del Parc de l'Aigua de Lleida nevat.

Una imatge del Parc de l'Aigua de Lleida nevat.L. Serrano

Un carrer de Lleida a primera hora del matí.

Ponent es desperta amb una nevada generalitzadaS. Caufapé

La nevada a Tàrrega a les 6 del matí.

La nevada a Tàrrega a les 6 del matí.SEGRE

La nevada a Tàrrega a les 6 del matí.

La nevada a Tàrrega a les 6 del matí.SEGRE

La botiga Dàlia de Lleida també ha fet el seu ninot!

Ponent es desperta amb una nevada generalitzada*

tracking