SEGRE

ESNOTICIA

La neu paralitza Lleida i deixa més de vint centímetres en punts del pla

El temporal talla carreteres, obliga a cancel·lar trens i treu els lleidatans al carrer

Imatge de la rambla Ferran a Lleida ciutat, que ahir va aparèixer coberta de neu.

Imatge de la rambla Ferran a Lleida ciutat, que ahir va aparèixer coberta de neu.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La neu va arribar ahir a Lleida, amb fins a 20 centímetres de gruix en punts de les comarques del pla. A la demarcació, la nevada va tallar dos carreteres, va complicar la circulació en desenes de vies i va obligar a suspendre trens. Per la seua part, els lleidatans van sortir al carrer a gaudir dels paisatges de postal que va deixar el temporal Filomena.

El temporal Filomena va paralitzar ahir Lleida i va deixar més de vint centímetres de neu en punts de les comarques del pla com la Pobla de Cérvoles. Les temperatures es van mantenir sota zero a la demarcació, de la mateixa manera que durant tota aquesta setmana. De fet, a Almatret els termòmetres van arribar a marcar com a màxim un grau sota zero, i per la seua part Lleida ciutat no va arribar a superar els 0 graus. Malgrat les nevades generalitzades, les restriccions a la mobilitat en vigor a Catalunya per la crisi sanitària de la Covid, que la limiten al municipi de residència, van fer que els problemes viaris fossin menors que en altres episodis de nevades a la demarcació.

Així doncs, la neu va tallar dos carreteres de Lleida durant diverses hores i va complicar la circulació en més de seixanta trams de vies, en què va ser obligatori l’ús de cadenes. El temporal també va obligar a cancel·lar circulacions de trens de les línies de Manresa i de la costa i Lleida també es va quedar sense AVE.

La temperatura màxima d’ahir a Almatret va ser 1 sota zero i a Lleida ciutat no es van superar els 0 graus

Desenes de lleidatans es van llançar ahir als carrers a gaudir dels paisatges de postal que va deixar el temporal a la demarcació i alguns ho van fer fins i tot amb esquís i trineus. Filomena va donar una treva durant el dia d’ahir, encara que a la nit va tornar a créixer i va nevar de nou en alguns municipis (vegeu el desglossament). Així doncs, Protecció Civil manté l’alerta dels plans Neucat i Ventcat. Per la seua banda, el telèfon d’emergències, el 112 va rebre fins a les 21.00 hores d’ahir un total de 715 trucades, la majoria de les quals des del Segrià (84).

A Catalunya, el rècord de neu va ser per al Baix Ebre, on es van arribar a acumular fins a 30 centímetres. Pel que fa al conjunt d’Espanya, el temporal Filomena ha deixat fins al moment quatre víctimes mortals i un caos viari a la comunitat de Madrid.

El temporal amainarà a partir del migdia Les nevades i les pluges van créixer ahir a la nit en diversos municipis de les comarques de Lleida i es preveu que durant el matí d’avui segueixi nevant en alguns punts de la demarcació. No obstant, s’espera que Filomena comenci a amainar a partir del migdia. Segons el Meteocat, durant tot l’episodi es poden arribar a acumular fins a 50 centímetres de neu al prelitoral sud de Catalunya. Per la seua banda, províncies com Tarragona, Saragossa, Terol o Castelló segueixen avui en alerta roja per risc extrem de nevades, segons l’Aemet.

Imatge de la rambla Ferran a Lleida ciutat, que ahir va aparèixer coberta de neu.

Imatge de la rambla Ferran a Lleida ciutat, que ahir va aparèixer coberta de neu.MAITE MONNÉ

tracking