SEGRE

Preocupació al Pallars per la possible demolició de la cimentera de la Pobla de Segur

La fàbrica va ser la primera de l’Estat i va proveir les hidroelèctriques

Imatge actual de la fàbrica.

Imatge actual de la fàbrica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Societat Internacional de Geologia i Mineria Ambiental per al Desenvolupament i Planificació del Territori (SIGMADOT) defensa la cimentera de la Pobla de Segur (construïda el 1912 i que va ser la primera de l’Estat que es va aixecar per proveir les obres de les hidroelèctriques del Pallars) davant d’una possible demolició per part de l’empresa propietària.

Des de l’ajuntament de la Pobla van apuntar que no existeix cap registre oficial de la possible demolició de la fàbrica. En aquest sentit, SIGMADOT veu amb “enorme preocupació” la possible pèrdua d’aquest patrimoni industrial. La planta de ciment de la Pobla de Segur es troba actualment en molt mal estat de conservació.

L’entitat demana solucions tècniques i es mostra partidària de trobar sortides per a l’edifici. En aquest sentit, afirma que lluitarà amb altres agents del territori pel manteniment de la fàbrica i també amb tots els agents implicats a Catalunya amb la conservació d’aquest patrimoni. L’entitat SOS Pallars també va mostrar preocupació per la possible demolició d’aquesta construcció.

Va apuntar que no s’entendria la construcció de les centrals elèctriques del Flamicell, ni les de la Val d’Aran sense el ciment d’aquesta fàbrica, que tenia una sistema d’envasament de ciment que es traslladava en sacs i no a granel.

tracking