SEGRE

Alcarràs demana mesures per combatre una plaga de conills

Els conills rosseguen les branques dels arbres

Els conills rosseguen les branques dels arbresAjuntament d'Alcarràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament d’Alcarràs ha demanat al Departament d’Agricultura mesures, sigui “directament” o en forma de “permisos especials” per als caçadors locals, davant "l’extraordinària proliferació de conills al terme" durant els darrers mesos.

“Parlem d’uns conills molt nombrosos i agressius fins i tot amb els arbres. Rosseguen, inclús, les branques i aquest fet comporta la mort dels arbres atacats i condiciona de manera molt negativa l’esdevenir de les plantacions. Tot plegat, posa en risc el futur de moltes explotacions i el pa de cada dia de moltes famílies", explica Jordi Janés, l’alcalde d’Alcarràs

A Alcarràs, prop de 600 persones (prop d’un 15% de la massa laboral) treballadores desenvolupen de manera fixa la seva feina dins del sector agrari segons dades de l’Idescat , però la importància de les explotacions agràries va més enllà d’aquesta dada, perquè el sector es motor de l’economia local i, durant la campanya, requereix de milers de treballadors estacionals. “Per això cal una actuació decidida contra aquesta plaga”, apunta Janés.

tracking