SEGRE

ESNOTICIA

Aquests són els tres municipis de Lleida amb més velocitat de contagi de la Covid-19

Els seus índexs de transmissió del virus se situen entre els més alts de Catalunya || Les Garrigues és la comarca on aquest indicador és més elevat i el segueix Aran

La Fuliola, les Borges i Vielha, al capdavant en velocitat de contagi

La Fuliola, les Borges i Vielha, al capdavant en velocitat de contagi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fuliola, les Borges Blanques i Vielha se situen entre els municipis amb més velocitat de contagi de Catalunya. Segons les últimes dades de la Generalitat, l’índex de transmissió (Rt) del coronavirus a la Fuliola era de quatre. És el més elevat a tot el territori català i suposa que cada persona contagiada pot infectar-ne quatre. Aquesta població ha detectat vint-i-sis nous positius en només dotze dies. Estan localitzats en l’àmbit familiar, amb casos en algunes famílies molt extenses. Això ha fet que l’escola d’aquest municipi de l’Urgell reprengués dilluns el curs amb disset alumnes confinats, dels quals dos han donat positiu per Covid.

L’ajuntament no es planteja per ara aplicar restriccions addicionals a les que fixa la Generalitat. L’alcalde, Jaume Ferrer, va fer una crida a la “prevenció”. S’ha de recordar que Bellpuig va tancar equipaments municipals davant de l’alt ritme de contagis el mes de desembre passat, una mesura encara vigent. Per la seua banda, Linyola començarà a obrir els espais clausurats. Aquestes dos localitats han millorat les seues dades epidemiològiques.

Bellpuig manté equipaments municipals tancats i Linyola obrirà els de forma progressiva

A les Borges Blanques, l’índex de transmissió del virus és de 3,89 i el de Vielha és de 3,75. Pel que fa al conjunt de Catalunya, només el municipi gironí de Gironella se situa en xifres similars, amb 3,92.

Deu municipis lleidatans més tenen un índex de transmissió superior a dos. Així mateix, els índexs de vint-i-vuit localitats més estan per sobre d’1, cosa que implica que cada contagiat infecta més d’una persona. La resta de la província està per sota d’aquesta xifra, que es considera una dada favorable.

Les dades per comarques assenyalen que les Garrigues té un índex de transmissió de 3,72, el més alt de tot Catalunya. El segueix la Val d’Aran, amb 3,09. També és elevat al Pallars Sobirà (2,64), el Pallars Jussà (2) i el Solsonès (2,15).

A l’extrem oposat es troba l’Alta Ribagorça, l’única comarca de Lleida que presenta en conjunt una baixa velocitat de transmissió de la Covid-19. A la resta de les comarques lleidatanes, aquest índex se situa entre un i dos.

tracking