SEGRE

ESNOTICIA

Dotze defuncions a Solsona pel brot del geriàtric

Cinc residents més van morir ahir || Hi ha 55 positius, tres d'ells hospitalitzats, i als no infectats se'ls ha traslladat

622017_1.jpg

622017_1.jpgAJ. SOLSONA / CC SOLSONÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de Covid-19 a la residència per a la tercera edat de Solsona ja ha provocat la mort de dotze persones. Cinc decessos en vint-i-quatre hores es van afegir als set anteriors des que es va detectar el coronavirus al centre, a finals del mes de desembre passat. Així ho van corroborar ahir el consell comarcal del Solsonès i l’ajuntament de Solsona a través d’un comunicat conjunt. El geriàtric, de titularitat privada i amb places concertades, té actualment cinquanta-cinc usuaris infectats, dels quals cinquanta-dos són al centre i tres, hospitalitzats. Per la seua banda, una vintena que no estaven infectats han estat traslladats: dos són als domicilis dels familiars; dos més, al centre sociosanitari de Solsona i els setze restants, en una residència d’Igualada, on dos han acabat donant positiu després del trasllat.

El Patronat de la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés gestiona aquesta residència. El bisbe de Solsona, Xavier Novell, presideix aquest organisme. Per la seua part, la direcció del centre actua seguint les directrius del grup d’intervenció ràpida de la Generalitat, que inclou representants dels departaments de Salut i Afers Socials. D’acord amb aquestes, s’ha sectoritzat el geriàtric i s’han portat a terme els tests i els trasllats dels no contagiats, entre altres mesures.

La residència és privada i està gestionada per un patronat que presideix el bisbe de Solsona

Fonts de Salut van indicar que no s’ha plantejat la possibilitat d’intervenir per rellevar la direcció com s’ha fet en altres centres. Van apuntar que els gestors actuals actuen de forma correcta davant del brot d’acord amb la Generalitat i que, malgrat les dotze defuncions fins ara, comencen apreciar-se els primers indicis de recuperació. Així, part dels vint-i-vuit residents positius detectats a la primera sèrie de tests podrien començar a considerar-se recuperats i rebre l’alta a partir d’avui. Tanmateix, es considera que el brot es troba en el moment de més incidència, catorze dies després de detectar-lo.

El consell comarcal i l’ajuntament de Solsona formen part de la comissió de seguiment del brot a la residència. Tant ells com el patronat van expressar la seua “aflicció” per les morts i les seues condolences als familiars dels difunts. Així mateix, van traslladar suport i agraïment als professionals del geriàtric per l’“immens sacrifici en moments tan difícils”. Els serveis funeraris del municipi han posat el servei d’acompanyament en el dol a disposició de les famílies afectades i els professionals del centre.

tracking