SEGRE

COMARCAS

Obren tots els col·legis però el gel continua complicant la circulació a les carreteres

Les escoles de Juncosa i Espluga de Serra reprenen l'activitat || Avisos per la presència de neu en dotze vies, mentre que les temperatures segueixen sota zero i es manté l'alerta per onada de fred

La parada del transport escolar a Cabestany, també envoltada de neu.

La parada del transport escolar a Cabestany, també envoltada de neu.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els col·legis de Juncosa i Espluga de Serra (Tremp) van obrir finalment ahir després que no poguessin fer-ho dilluns a causa del temporal Filomena, que va deixar més de mig metre de neu a la demarcació. Així doncs, tots els centres educatius de Lleida ja han reprès l’activitat lectiva després de les vacances de Nadal. Per la seua part, el consell de les Garrigues preveu recuperar avui la normalitat en el transport escolar i ja es recollirà la dotzena d’alumnes de la Pobla de Cérvoles i el Cogul, els últims que quedaven després de les nevades. A l’Alt Urgell, ahir tampoc es va poder recollir un alumne d’Arcavell (Valls de Valira) per la presència de gel a la carretera. Per la seua part, vint-i-cinc nens del Pallars Jussà es van veure afectats per la suspensió de tres rutes i avui hi haurà dos línies sense servei que habitualment recullen vuit alumnes. Fonts del consell van explicar que l’afectació al transport escolar “reflecteix el problema que tants quilòmetres de carreteres de titularitat municipal no són gestionables”, “malgrat l’esforç ingent que s’està fent” per adequar-les després del temporal. Van remarcar que els ajuntaments del Jussà assumeixen uns 475 quilòmetres de carreteres, el doble que les que sumen la Diputació, Generalitat i Estat a la comarca.

Així mateix, ahir encara persistien problemes per circular per dotze carreteres, en les quals constaven avisos per la presència de neu i gel. Aquest va ser el cas, per exemple, de l’LV-1005 entre Estaràs i Sant Ramon o l’L-701 a Juncosa. En aquest sentit, la Diputació va recomanar circular amb precaució per totes les carreteres.

Els termòmetres van seguir ahir sota zero i a Lleida es van registrar algunes de les temperatures més baixes de tot Catalunya, segons el Meteocat. Aquest va ser el cas de Seròs (-7,7), Aitona (-6,7), Gimenells (-6,3), el Pont de Suert (-6,2), Os de Balaguer (-5,9), el Poal (-5,8), els Alamús (-5,8) i Sant Romà d’Abella (-5,7). Per aquest motiu, segueix activada l’alerta per onada de fred i es preveu que al Segrià, les Garrigues, Pla i Urgell es mantinguin fins avui les temperatures mínimes extremes.

La parada del transport escolar a Cabestany, també envoltada de neu.

La parada del transport escolar a Cabestany, també envoltada de neu.X. SANTESMASSES

tracking