SEGRE

ESNOTICIA

El geriàtric de Solsona suma dos morts més i ja són catorze

Les dos residències del Solsonès compten amb brots actius || Els centres sense positius al pla i el Pirineu pugen a 81

Imatge de la façana de la residència de Solsona.

Imatge de la façana de la residència de Solsona.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus a la residència per a la tercera edat de Solsona ha causat dos morts més, i la xifra s’eleva a catorze des que es van detectar els primers casos a finals de desembre. Entre les víctimes del brot es troben mossèn Jaume Ballarà i mossèn Joan Camps, segons va informar ahir el bisbat de Solsona. Camps va ser el fundador del Grup de Recerques de les Terres de Ponent.

L’ajuntament, el consell del Solsonès i la Fundació Pere Màrtir Colomés van explicar que s’han reincorporat tres treballadors després de donar negatiu en proves PCR. Aquests s’afegeixen als quatre que ja van tornar als seus llocs de treball. El brot va arribar a afectar el 57% de la plantilla. Van assenyalar que els setze residents que van ser traslladats a un geriàtric d’Igualada estan estables, malgrat que dos han donat positiu i estan aïllats. Fonts de Salut van assenyalar que hi ha 55 padrins positius i dos estan hospitalitzats.

Entre les víctimes del brot a la residència de Solsona hi ha dos sacerdots, segons el bisbat

Així mateix, Salut va apuntar que les dos residències del Solsonès, les de Solsona i Sant Llorenç de Morunys, són roges (amb brots actius). Van assenyalar que, en aquesta última, un treballador va donar positiu dimecres i s’ha activat el protocol, s’ha sectoritzat el centre i s’han fet PCR massius. L’alcalde, Francesc Riu, va assenyalar que fa un mes ja hi va haver un brot amb una dotzena de positius entre usuaris i empleats.

Aquest es va superar sense defuncions. Va destacar que el passat dia 6 es va vacunar els residents i la meitat dels treballadors. Per la seua part, 81 dels 87 geriàtrics de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu no tenen casos actius. Són els anomenats centres verds i són tres més que la setmana passada. A les comarques del pla hi ha 68 geriàtrics verds i 13 al Pirineu. D’altra banda, dos de Lleida i un del Pirineu tenen brots i són rojos, la mateixa xifra que fa una setmana.

Tres residències de la regió sanitària del pla són taronges, cosa que significa que tenen casos, però estan sota control i el centre està sectoritzat. D’altra banda, la residència de Tamarit de Llitera ha notificat positius en residents que havien rebut la primera dosi de la vacuna. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va explicar que aquesta situació s’ha donat també a Catalunya.

tracking