SEGRE

DEMOGRAFIA PADRÓ MUNICIPAL

Aquestes són les dues capitals de Lleida que més població van guanyar l'any passat

La de l'Urgell se situa de nou com a segona ciutat de Lleida en nombre de veïns per sobre de Balaguer || La de l'Alta Ribagorça detecta empadronaments de forma contínua de diferents perfils

Tàrrega, en una imatge feta aquesta setmana, ja és de nou la segona ciutat de Lleida en població.

Tàrrega, en una imatge feta aquesta setmana, ja és de nou la segona ciutat de Lleida en població.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pont de Suert i Tàrrega han estat les capitals de comarca que més població han guanyat l’any de la Covid. De fet, totes les capitals comarcals van sumar veïns el 2020, segons les dades les últimes actualitzacions del padró municipal facilitades pels ajuntaments i que encara han de passar els filtres de l’INE i l’Idescat. Seguint aquestes xifres, el Pont de Suert ha sumat 251 veïns, fins als 2.257, atribuïbles en bona part a la pandèmia. L’alcalde, Josep Antoni Troguet, va assenyalar que l’ajuntament registra empadronaments de nous veïns en un degoteig continu i que responen a diferents perfils: “Des dels que eren d’aquí i han tornat perquè teletreballen fins a altres sense relació amb el Pont que busquen un ritme de vida més tranquil.” En el cas de Tàrrega, va guanyar 222 habitants el 2020, i va passar de 17.709 el 31 de desembre del 2019 a 17.931 un any després, de manera que és el sisè any consecutiu que la capital de l’Urgell creix en habitants. A Tàrrega conviuen 64 nacionalitats i la més nombrosa, després de l’espanyola, és la marroquina amb 1.463 habitants. Hi ha 3 veïnes de 100 anys i 136 nens i nenes de menys d’1 any. La capital de l’Urgell ha tornat a sobrepassar Balaguer en nombre de veïns i se situa de nou com a segon municipi de la província en població, al darrere de Lleida ciutat, al superar amb els seus 17.931 veïns els 17.578 de Balaguer, que va guanyar el 2020 fins a 106 habitants. Així, hi ha mig miler d’habitants de diferència. Fonts municipals de la capital de la Noguera van assenyalar malgrat tot que les dades de Balaguer estan pendents d’actualitzar amb xifres d’altres administracions. Tàrrega era la segona ciutat de Lleida des del 2010 però l’any passat va quedar desbancada per la capital de la Noguera (per una diferència només de 12 veïns) i aquest 2021 ha recuperat la segona posició.

Entre la resta de ciutats, la Seu va guanyar 176 veïns; Cervera, 140 i Vielha més de 100. Per sota del centenar de nous veïns se situen les Borges Blanques; Tremp i Solsona.

En el cas de Lleida, Mollerussa i Sort, els ajuntaments no tenien les dades disponibles.

Les zones rurals recuperen veïns Les dificultats que comporta la pandèmia han portat nombrosos lleidatans i catalans a canviar la ciutat per les zones rurals i nombrosos municipis que durant anys han perdut població registren ara un increment dels veïns.

tracking