SEGRE

FILOMENA CONSEQÜÈNCIES

El temporal passa factura als pobles una setmana després

Milers d'euros per enllestir els carrers

La neu ja és testimonial als carrers de Tàrrega.

La neu ja és testimonial als carrers de Tàrrega.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després del pas del temporal Filomena per les comarques de Lleida, la majoria de municipis han anat recuperant la normalitat encara que d’altres continuen treballant per aclarir els accessos als nuclis i retirar la neu acumulada dels carrers. Precisament, la feina duta a terme pels ajuntaments durant els últims set dies suposa una factura molt alta per als consistoris. El lloguer de la maquinària, les hores treballades del personal amb l’objectiu de preservar la seguretat dels veïns i retirar la neu requereix una inversió d’entre 10.000 i 15.000 euros per a les arques municipals per treballs d’una setmana, segons fonts consultades.

No obstant, els ajuntaments poden acollir-se a diferents línies d’ajuts de la Diputació i de la Generalitat. La consellera Budó va apuntar dijous que la Generalitat recuperarà el PUOSC de manteniment, un pla financer per a la conservació de pistes i camins municipals, per a ajuts als municipis i assumir aquestes despeses.

La presència de la neu ja és testimonial als carrers de municipis com Tàrrega, mentre que en altres de l’Urgell com Vallbona de les Monges encara queden importants gruixos que fan impracticable l’accés a alguns camins.

Els alcaldes de la comarca van explicar ahir que els desperfectes de la nevada són mínims i on ha afectat més és als camps d’oliveres, va afirmar el president del consell i alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells, que va afegir que ara que la neu s’ha desfet, els camins estan plens de fang i en alguns hi ha arbres o branques trencades pel pes de la neu. A Bellpuig, l’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que “gairebé ja no queda neu ni als camps”, però el primer edil de Verdú, Josep Mas, va reconèixer que “encara queda molta neu”.

La neu ja és testimonial als carrers de Tàrrega.

La neu ja és testimonial als carrers de Tàrrega.SEGRE

tracking