SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Fruiters, cereals i vinyes, beneficiats per les nevades

Són la cara de la tempesta Filomena, que ha provocat greus danys a les oliveres || Les hores de fred, clau en alguns cultius

Imatge de vinyes captada dijous encara amb molta neu.

Imatge de vinyes captada dijous encara amb molta neu.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja fa

més d’una setmana que la tempesta Filomena va deixar nevades i va portar a Lleida temperatures molt baixes, una situació que ha provocat seriosos danys en oliverars de la província, però que ha estat molt beneficiosa per a altres cultius, entre els quals fruiters, els cereals d’hivern i les vinyes.

En el cas de les finques de fruiters i en els ceps, les baixes temperatures permeten que arbres i vinyes facin l’aturada hivernal. En la producció de certes fruites, és clau a més que els arbres comptin amb un cert nombre d’hores de fred per garantir una bona qualitat en el moment de la recollida del producte a l’estiu. A més, el fred s’alia amb els agricultors i redueix els riscos de certes plagues, que queden apaivagades amb les baixes temperatures.

Els cereals d’hivern també es beneficien de la situació actual dels camps, amb unes plantes que ara estan arrelant en bones condicions.

Al contrari passa en el cas dels oliverars, en especial de les Garrigues i poblacions properes. Moltes branques i fins i tot arbres joves no han pogut aguantar el pes de la neu i s’han trencat, i les pèrdues es prolongaran anys.

Imatge de vinyes captada dijous encara amb molta neu.

Imatge de vinyes captada dijous encara amb molta neu.EDGAR ALDANA

tracking