SEGRE

ESNOTICIA

Lleida, gairebé sense grip quan fa un any es vorejava l'epidèmia

La mascareta i la Covid redueixen altres infeccions respiratòries

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran només van registrar la tercera setmana de gener 7 casos de grip per cada 100.000 habitants i a Catalunya, 5,73, segons l’informe del Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (Pidirac), mentre que en el mateix període del 2020, hi havia 77,6 casos per cada 100.000 habitants, vorejant el llindar epidèmic. I és que fa just un any i com era habitual ja hi havia una alta pressió assistencial a Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova, amb els boxs doblats amb pacients per grip. Però ara, segons el Pidirac, aquest virus només representa el 0,4% de les infeccions respiratòries, el 94,7% és coronavirus i la resta són infeccions.

D’aquesta manera, es constata la tendència de l’hemisferi sud, quan al seu hivern tampoc es van registrar casos de grip i els experts ho van atribuir a l’ús de les mascaretes i al fet que quan apareix un nou virus, aquest en desplaça un altre. De fet, respecte al coronavirus, Lleida registra 278,23 casos per cada 100.000 habitants i Catalunya, 319,84 casos. “És molt probable que tot just hi hagi grip perquè aquest any s’ha vacunat més gent i per l’efecte de les mesures de prevenció contra la Covid, com portar mascareta, que també prevenen altres malalties que es transmeten de la mateixa manera”, va explicar el cap de servei d’Urgències de l’Arnau, Carmel Vidal.

Experts assenyalen que el fet que no hi hagi grip no significa que sigui així en els propers anys

En aquesta mateixa línia es va pronunciar el cap de servei de Pediatria, Eduard Solé, que va dir que tampoc tenen casos de bronquiolitis en nens. Malgrat això, experts de l’hospital Vall d’Hebron van assegurar que aquesta incidència tan baixa de grip no significa que es mantingui igual en els pròxims anys.

tracking