SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Arbres bolcats i branques partides en un parc de Tàrrega després de la nevada

Els Amics de l'Arbre projecten remodelar una plaça i construir-ne una de nova

Un arbre de grans dimensions, caigut al parc de Sant Eloi.

Un arbre de grans dimensions, caigut al parc de Sant Eloi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pes de la neu que va deixar el cap de setmana passat el temporal Filomena a Tàrrega va provocar que moltes branques quedessin partides i va fer caure almenys tres arbres de grans dimensions al parc de Sant Eloi de Tàrrega, segons va confirmar el president de l’Associació dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, que va destacar que malgrat que “són moltes les branques afectades, els arbres no perillen”. Segons Aligué, quan es normalitzi la situació a la ciutat, la brigada municipal retirarà els arbres caiguts i podarà aquells que tenen branques trencades al parc. Dimarts de la setmana passada, Tàrrega va registrar una temperatura mínima de 7,2 graus sota zero, fet que va convertir el parc de Sant Eloi en una immensa pista de gel després de solidificar-se la neu amb l’arribada de les baixes temperatures.

En un altre ordre de coses, Amics de l’Arbre espera materialitzar aquest 2021 diferents projectes al parc de Sant Eloi, entre els quals destaca la construcció de la plaça dedicada a Gonçal Crespo (1933-2009), religiós que va formar part de la comunitat de l’Escola Pia de la ciutat durant vint-i-tres anys. L’actuació compta amb un pressupost de 21.700 euros i l’empresa Borges finançarà una part, un total de 12.500 euros, segons va recordar en un conveni de col·laboració firmat fa tres anys. També està previst remodelar la plaça de la Bassa, projecte emmarcat en el Camí de Sant Jaume, i restaurar una de les tres torrasses (la que hi ha situada al nord), actuació que ha de finançar l’1,5% Cultural.

Així mateix, l’ajuntament de Tàrrega porta a terme durant aquests dies les obres per completar la vorera amb lloses de pedra en el tram que quedava pendent al voltant de l’ermita del parc després que a finals de l’any 2019 es dugués a terme l’altre costat.

tracking