SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES EN L?AGRICULTURA

Bovera exigeix ajuts directes pels danys de la nevada

Agricultors afectats acorden fer una reclamació conjunta per l'afectació en les oliveres || Temen per la producció futura

La reunió dels pagesos ahir a la plaça Major de Bovera.

La reunió dels pagesos ahir a la plaça Major de Bovera.AJUNTAMENT DE BOVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de setanta agricultors de Bovera van acordar ahir reclamar conjuntament a les administracions ajuts directes per pal·liar els danys de la nevada a les oliveres. En una reunió a la plaça Major de Bovera, van insistir que la neu caiguda el cap de setmana passat va provocar danys en més del 80% de les oliveres, i van començar a planificar la petició conjunta dels ajuts. Durant aquesta setmana, els agricultors obtindran els respectius danys a les seues explotacions i des del consistori se sol·licitaran els ajuts. Van alertar que la producció futura també se’n veurà afectada ja que es van trencar part dels arbres.

Els més perjudicats són arbres joves d’entre 15 i 20 anys, molts dels quals s’hauran d’arrancar i tornar a plantar. L’alcalde, Òscar Acero, va alertar que l’afectació s’allargarà almenys durant tres o quatre anys. “Durant aquests anys no hi haurà olives i això suposa que no hi haurà economia al municipi”, va dir. Així mateix, va explicar que encara quedaven per recollir una mica menys d’un 20% de les olives, que ja es dona per perdut, va explicar Acero.

Va insistir que sense ajuts serà molt difícil recuperar-se perquè molts agricultors també es van veure afectats per l’incendi de fa més d’un any.

tracking