SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

El nou hospital de la Seu s'ubicarà al costat de parc de bombers

Les obres costaran entre 10 i 12 milions d'euros i començaran l'any que ve

L’hospital comarcal es construirà al costat del parc de bombers.

L’hospital comarcal es construirà al costat del parc de bombers.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu ja ha decidit la ubicació del nou hospital comarcal de l’Alt Urgell que es començarà a edificar el 2022 després que el Patronat de la Fundació Sant Hospital (FSH) n’anunciés la construcció el mes de juliol passat. Serà al costat del parc de bombers, a la zona est, vora l’N-260.

L’acord, que té l’aprovació de Salut, descarta la urbanització de l’Horta del Valira, segona ubicació que l’equip de govern (Junts i ERC) va estudiar al disposar-hi d’una parcel·la municipal de 14.000 metres quadrats urbanitzada encara que les comunicacions no eren favorables. Els terrenys del nou centre sanitari estan encara per urbanitzar.

L’edil d’Urbanisme, Joan Gurrera, va indicar que el pla parcial d’aquest sector (Sud-1) i el projecte urbanístic estan aprovats i que queda pendent la reparcel·lació, un tràmit que “està molt avançat”.

És una parcel·la de 9.000 metres quadrats destinada a equipaments públics amb una comunicació “immillorable”. “Disposa de l’heliport del parc de bombers i l’N-260 al costat”, va destacar. Tindrà entre trenta i quaranta places d’aguts, mentre que l’actual disposa de 26 llits.

Val a recordar que el projecte es durà a terme gràcies a la desviació de recursos financers per a l’ampliació i reforma de la unitat sociosanitària i de l’àrea de rehabilitació de l’hospital. Els treballs estaven valorats en més de 5 milions, dels quals la Diputació n’aportava 3. Uns 600.000 euros es destinaran finalment a ampliar la unitat sociosanitària i l’altra part de la subvenció la destinaran al futur hospital, que suposarà una inversió d’entre 10 i 12 milions.

La resta del finançament l’aportarà Salut i fons europeus. També es crearà una empresa pública que assumeixi la titularitat i la gestió.

tracking