SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Expulsen deu anys d'Espanya un detingut per jihadisme a Ponent

El seu germà, que va ser arrestat en la mateixa operació, va tenir la mateixa condemna || L'Audiència Nacional diu que “suposa un perill per a la seguretat pública”

Imatge de la detenció d’un dels tres germans el juliol del 2016 a Lleida.

Imatge de la detenció d’un dels tres germans el juliol del 2016 a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional ha acordat l’expulsió per un període de 10 anys d’un dels tres germans de nacionalitat pakistanesa que van ser detinguts a les comarques de Lleida el juliol de l’any 2016 acusats d’enaltiment del terrorisme jihadista i difusió de material audiovisual propagandístic de diferents grups terroristes. És la mateixa mesura que van imposar a un altre dels seus germans arrestats, com va avançar SEGRE el febrer de l’any passat.

En aquest cas, l’Audiència Nacional determina que l’investigat va cometre una infracció “molt greu” de la llei sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social consistent a “participar en activitats contràries a la seguretat nacional o que poden perjudicar les relacions d’Espanya amb altres països, o estar implicats en activitats contràries a l’ordre”.

D’altra banda, la investigació va determinar que l’home, “durant la seua estada a Espanya, presumptament s’ha dedicat de manera contínua a realitzar funcions d’adoctrinament i captació per a diferents organitzacions terroristes jihadistes (Al-Qaeda, Estat Islàmic, talibans i grups pakistanesos terroristes), aprofitant la seua activitat de docència religiosa a Lleida, així com a la xarxa social Facebook i a la plataforma Youtube, per a la qual cosa s’autoadoctrinava consumint i emmagatzemant material de contingut jihadista terrorista”.

La resolució del tribunal detalla que l’home ara expulsat tenia carnet per conduir camions. En aquest cas, l’Audiència Nacional conclou que “el fet d’estar capacitat per conduir l’esmentat vehicle es considera un element més que permet afirmar que suposa una amenaça per a la seguretat pública, relacionant l’esmentada capacitació amb un atemptat terrorista a Niça amb un camió 13 dies abans de la detenció” per part de les forces de seguretat a les comarques de Lleida.

Els germans Ahmed van ser arrestats als seus domicilis en la major operació contra el terrorisme jihadista a Lleida. Dins de la mateixa operació policial, un any i mig després la Guàrdia Civil va irrompre en un pis de Pardinyes (Lleida) per detenir un pakistanès acusat d’autoadoctrinament i difusió de l’ideari jihadista.

tracking