SEGRE

Detingut a Torrefarrera per simular robatoris

Detingut a Torrefarrera per simular robatoris

Detingut a Torrefarrera per simular robatorisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts un veí de Torrefarrera (Segrià), de 59 anys i nacionalitat espanyola com a suposat autor de delictes d'estafa i simulació de delicte. Segons la policia, va denunciar falsament un robatori a casa seva i també un robatori violent al carrer. La denuncia la va fer a principis de setembre i va indicar que li havien foradat el pany i que li havien robat diversos objectes. Al cap d'uns dies, va ampliar la denúncia amb una relació dels objectes robats, factures associades i fotografies. Segons els Mossos, es dona la circumstància que des del 2010, l'investigat havia presentat altres 5 denúncies més, entre robatoris amb força i violents, on deia que li havien pres anells tipus aliança.

Els mossos van contactar amb l'empresa assegurador que cobria la reclamació del sinistre i van detectar diversos indicis que apuntaven a que es podria tractar d'una simulació de delicte. Les gestions i peritatges que es van fer van demostrar que una de les factures aportades en realitat era un pressupost manipulat i que la totalitat de la seixantena de fotografies adjuntades s'havien fet posteriorment a la data del robatori.

A més, segons els Mossos, l'investigat també va denunciar al juliol, un robatori violent al polígon Les Comes de Torrefarrera. Segons la denúncia, hauria estat víctima d'una estrebada de la bossa de mà per part de dos homes que haurien fugit corrents. Entre els objectes denunciats hi havia la clau del seu cotxe.

La policia va poder constatar que la suposada factura de la nova clau aportada per cobrar l'assegurança no era més que un pressupost i que no havia comprat cap clau per reposar la robada.

Davant els fets, dimarts passat els Mossos van detenir l'investigat. Posteriorment es va fer una entrada i perquisició al seu domicili on els agents van localitzar, entre altres objectes, dos ordinadors portàtils, un telèfon mòbil, un rellotge i diverses joies que constaven a la denúncia que havia presentat per robatori.

El detingut passarà properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

tracking