SEGRE

ESNOTICIA

El Jussà recorda les seues víctimes

L'Epicentre de Tremp acull un acte institucional de dol pels traspassats per la Covid a la comarca || Els alcaldes reconeixen el treball dels professionals sanitaris i d'empleats de les residències

Imatge dels representants institucionals que van participar en l’homenatge a les víctimes del Jussà.

Imatge dels representants institucionals que van participar en l’homenatge a les víctimes del Jussà.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pallars Jussà va homenatjar ahir les víctimes de la pandèmia a la comarca en un acte institucional de dol a l’Epicentre de Tremp. En una declaració institucional, els alcaldes i alcaldesses van mostrar la seua “profunda tristesa” per les persones que han mort, pel dolor i sofriment de les que estan lluitant per superar la malaltia i, sobretot, per les famílies que han perdut éssers estimats en condicions especialment difícils i de solitud.

Van remarcar que “la societat pallaresa està commocionada per la repercussió que la Covid està tenint a la comarca, especialment per la incidència entre la nostra gent gran”, i van recordar els dos brots que hi ha hagut en geriàtrics del Jussà: a la primavera al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla, amb una desena de morts, i a la residència Fiella de Tremp a finals de l’any passat, amb 61 víctimes (vegeu el desglossament).

En relació amb aquesta última, van assenyalar que “les institucions locals no som indiferents als fets ocorreguts i en farem un seguiment transparent i rigorós”.

En la declaració, també van assenyalar que “la reacció de la societat pallaresa ha estat admirable i exemple de responsabilitat, esforç i unitat, des de les persones més exposades en la lluita contra el virus com el personal sanitari fins a les empreses i professionals que han garantit el funcionament dels serveis públics essencials”.

De la mateixa manera, també van voler reconèixer el treball dels professionals de les residències.

Així mateix, van fer una crida que la ciutadania “no abaixi la guàrdia i continuï complint les mesures i les recomanacions de les autoritats sanitàries”.

El president del consell i alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, i la primera edil de Tremp, Pilar Cases, van ser els encarregats de llegir la declaració institucional.

També hi van acudir els alcaldes de la comarca; la delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós; els dos vicepresidents del consell, Antoni Flores i Martí Cardona; el líder de l’oposició al consell, Jaume Catalan; i representants de les tres residències de la comarca: Nostra Senyora de Ribera i Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla i la Fiella de Tremp. Per part d’aquesta última, hi van participar membres de l’actual direcció, de Sant Joan de Déu.

A més, l’acte va comptar amb una interpretació musical per part de Lluís Roy, de l’escola de música de Tremp, i l’homenatge va acabar amb un minut de silenci dedicat a les víctimes de la Covid.

La residència de Tremp continuarà intervinguda

La residència Fiella de Tremp seguirà intervinguda almenys 15 dies més, fins a principis de febrer, van confirmar ahir fonts de la conselleria de Salut. D’aquesta manera, la seua gestió continuarà en mans de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, després que Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) donés per acabada la gestió de l’emergència sanitària al geriàtric a començaments d’aquest mes. Aquesta residència porta intervinguda des del passat 28 de novembre. El brot al geriàtric de Tremp va causar 61 morts i es van encomanar la pràctica totalitat dels usuaris. Per això, la Fiscalia va obrir diligències per 61 presumptes delictes d’homicidi per imprudència. També investiga un suposat delicte contra els treballadors pels contagis de 42 dels 65 empleats.

Imatge dels representants institucionals que van participar en l’homenatge a les víctimes del Jussà.

Imatge dels representants institucionals que van participar en l’homenatge a les víctimes del Jussà.MAGDALENA ALTISENT

tracking