SEGRE

ELECCIONS PARLAMENT

Quatre ajuntaments de Lleida, obligats a retirar cartells a favor dels presos

A la Paeria de Lleida i els consistoris de Torrefarrera, Alcarràs i Almatret després de denúncies de Cs i Vox || La Diputació va cobrir la seua al convocar-se les eleccions

Pancarta tapada a la Diputació i una contra la violència masclista.

Pancarta tapada a la Diputació i una contra la violència masclista.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Lleida i els ajuntaments d’Alcarràs, Torrefarrera i Almatret estan obligats a retirar dels seus edificis pancartes que reclamen la llibertat dels presos i exiliats del procés. Resolucions de la junta electoral de zona de Lleida els van donar ahir 48 hores per fer-ho, arran de recursos que va presentar Cs al considerar que són “símbols partidistes”. Com ha succeït en comicis anteriors, podran tornar a desplegar-les una vegada acabin les eleccions al Parlament.

Un d’aquests requeriments exigeix a la Diputació retirar la seua pancarta en favor dels presos. La corporació provincial va explicar que està coberta amb una lona des que es van convocar les eleccions al Parlament, per la qual cosa consideren que compleixen la normativa. Fonts de la Diputació van apuntar que ho van fer així per evitar que alguns partits “instrumentalitzessin” la institució amb recursos durant la campanya electoral. Tapar el text en lloc de retirar-lo va ser la solució que es va adoptar en les passades eleccions generals.

La Paeria va afirmar que retirarà “dins del termini” la pancarta en favor dels presos i el llaç groc de les seues façanes. Torrefarrera va retirar ahir mateix una pancarta i una estelada, després de rebre el requeriment de la junta electoral. Alcarràs preveu retirar la seua pancarta avui i, a Almatret, el govern local va encarregar a l’agutzil municipal retirar la seua juntament amb elements de decoració nadalenca.

La junta electoral ha donat als denunciats un termini de 48 hores per retirar els símbols, que expira avui

D’altra banda, ajuntaments han emès missatges per informar els veïns sobre com sol·licitar el vot per correu. Alguns consistoris, com el d’Àger, recomanen fer servir aquesta modalitat de sufragi per seguretat davant de la pandèmia.

Pancarta tapada a la Diputació i una contra la violència masclista.

Pancarta tapada a la Diputació i una contra la violència masclista.ITMAR FABREGAT

tracking