SEGRE

TRIBUNALS INFANTESA

El jutge porta a judici el pare acusat de maltractar el seu nadó de 12 dies

Ha finalitzat la fase d'instrucció i demana a les parts que presentin els seus escrits a l'apreciar indicis de criminalitat || El petit va estar dos mesos hospitalitzat

El pare va passar a disposició judicial l’agost del 2019.

El pare va passar a disposició judicial l’agost del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pare acusat d’agredir el seu nadó de només 12 dies l’agost del 2019 és més a prop d’asseure’s al banc dels acusats al considerar el jutge que existeixen indicis de criminalitat. Després de concloure la fase d’instrucció, i seguint els tràmits de preparació per celebrar-se el judici, les parts hauran de presentar ara els seus escrits. Previsiblement, la Fiscalia acusarà A.C.T.T., de 39 anys i veí de Lleida, d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. La fixació de la vista oral podria retardar-se uns dies a l’haver presentat la defensa de l’acusat un recurs per sol·licitar que es tingui en compte l’informe d’un pèrit. La suposada agressió al nadó de la parella s’hauria produït l’agost de l’any passat. El 13 d’aquell mes el petit, de només 12 dies, va ingressar a l’hospital Vall d’Hebron després de ser derivat des de l’Arnau de Vilanova de Lleida a causa de la gravetat de les ferides arran d’haver-se activat el protocol per presumpte maltractament infantil. Una setmana després, els Mossos d’Esquadra van arrestar els pares, que van ingressar a la presó després de declarar davant de la jutge, encara que la mare va sortir en llibertat provisional. El pare va dir durant la instrucció que havia “llançat” el menor al llit perquè no deixava de plorar, una declaració que va rectificar canviant el verb “llançar” per “deixar”. Després de més de dos mesos hospitalitzat, el nen va rebre l’alta l’octubre de l’any passat.

Pel que sembla, pateix seqüeles molt greus. Es dona la circumstància que l’home va ser condemnat en primera instància a nou mesos de presó per maltractar la parella i mare del nadó per uns fets que van ocórrer el juliol del 2018. Si bé la dona es va negar a declarar en el judici, el titular del jutjat Penal 3 de Lleida va considerar provat que l’acusat la va colpejar i va intentar ofegar-la. Tanmateix, l’home va recórrer aquesta sentència en primera instància i l’Audiència Provincial de Lleida li va donar la raó i el va absoldre d’aquest delicte el mes de juny passat.

Un nen d’un mes va perdre la vida en un altre cas a Tàrrega

El 18 de novembre passat va morir un nadó d’un mes de Tàrrega per presumptes maltractaments. El petit, que es trobava ingressat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des del 6 de novembre, tenia greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome del sacseig.

tracking