SEGRE

MUNICIPIS REFORMES

Guissona substitueix ressalts per un radar per evitar excés de velocitat

Davant de les queixes veïnals pel soroll que feien els camions al passar-hi per sobre

El radar que s’ha instal·lat a l’entrada de Guissona.

El radar que s’ha instal·lat a l’entrada de Guissona.X.SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona ha retirat els ressalts situats a la carretera de Tàrrega i ha instal·lat al seu lloc un radar a l’entrada de la localitat. Segons l’alcalde, Jaume Ars, es tracta d’una mesura provisional per reduir la velocitat del trànsit a la zona i guanyar seguretat. En uns dos anys, quan s’activi la urbanització a la dreta de l’entrada a Guissona, es remodelarà l’actual rotonda i redistribuiran també els vials de servei paral·lels, la glorieta i els accessos, cosa que permetrà retirar el radar.

El tram registra un trànsit diari de més de 4.000 vehicles i, segons Ars, “és perillós, ja que hi ha una recta que propicia córrer i no respectar els passos de vianants, la qual cosa ja ha generat més d’un accident”. A més, els ressalts havien provocat queixes dels veïns de la zona pel soroll que provoca el pas dels vehicles pesants que es dirigeixen a la zona industrial per Verge del Claustre. El radar l’ha instal·lat la mateixa empresa que s’ocupa del manteniment de les càmeres de control d’entrada a la localitat, sense un altre cost que un percentatge de les sancions. El consistori sí que pagarà uns mil euros pel senyal lluminós d’advertència que es col·locarà a l’entrada i sortida del carrer. El límit de velocitat actual és de trenta quilòmetres per hora, si bé l’ajuntament està estudiant la possibilitat d’ampliar-lo a quaranta. El cost de la sanció per excés de velocitat serà de cent euros i es penalitzarà amb punts del carnet si se sobrepassen els quaranta quilòmetre per hora, segons indiquen fonts municipals.

En un altre ordre, l’ajuntament porta a terme el soterrament i ordenació de cables elèctrics al costat de l’Ateneu de Guissona. La previsió és tenir acabades les obres el mes de març després d’una dècada de remodelació de l’històric edifici.

tracking