SEGRE

PLE PROVINCIAL

La Diputació destinarà més de 12 milions a la conservació a les seues carreteres en tres anys

Contractes adjudicats per lots a empreses lleidatanes i prorrogables dos anys més, de manera que poden arribar a 17 milions || Suposen un augment d'un 4% respecte a les contractacions anteriors, del 2014

Imatge de la taula presidencial durant el ple d’ahir.

Imatge de la taula presidencial durant el ple d’ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació destinarà més de dotze milions d’euros a la conservació de les seues carreteres en els propers tres anys. El ple va ratificar ahir els nous contractes de manteniment, dividits en tres lots que abasten els més de vuit-cents quilòmetres de la xarxa viària de l’ens provincial. Són prorrogables fins a dos anys, amb la qual cosa l’import final podria arribar als disset milions d’euros. La dotació d’aquestes noves adjudicacions supera en un 4% les contractacions anteriors, de l’any 2014.

La unió temporal d’empreses (UTE) formada pels grups Sorigué i Arnó es va adjudicar per 6,5 milions el lot que inclou les carreteres del Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Noguera i la Segarra. Una altra UTE formada per Romà Infraestructures i Serveis i MJ Gruas, es farà càrrec per tres milions de la xarxa viària de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès. Així mateix, una tercera UTE composta per Romero Polo i Cervós SA durà a terme el manteniment viari del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i Aran per 2,5 milions.

Durant la sessió també es va donar llum verda a una moció de Cs per donar suport econòmic i promocionar els càmpings. La portaveu, Maria Burrel, va destacar la importància del sector a Lleida, va explicar que generen “35.000 llocs de feina, aproximadament, entre directes i indirectes” i va recordar que és una de les activitats econòmiques afectades per la crisi de la Covid. La moció també insta a homologar i desplegar més sistemes d’alerta davant de possibles inundacions. En aquest sentit, el diputat d’ERC Josep Ramon Fondevilla va recordar que la Diputació té “reservada una partida de 200.000 euros” per a aquest objectiu i va dir que si el projecte no s’ha executat encara “és perquè creiem que s’ha de fer quan es tingui la garantia que sigui homologat”.

La diputada del Comú, Elena Ferre, va preguntar a l’equip de govern sobre l’estat de la convocatòria de la taula de treball sobre habitatge. Per la seua part, Burrel va demanar més informació sobre el pacte que va anunciar el president, Joan Talarn, per ordenar parcs solars i eòlics. Així mateix, el diputat socialista Agustí Jiménez va demanar que es valorés la creació d’una comissió de treball sobre “la problemàtica” derivada de la supressió del pas a nivell de Térmens després de rebre informació de la plataforma Prou Barreres i que tracti “també futurs problemes en altres municipis en temes de mobilitat ferroviària”.

Va afirmar que “abans de la Covid ja vam impulsar un projecte que tenia com a objectiu la transformació econòmica com a resposta als reptes socioeconòmics”. El diputat de JxCat Ramon Cònsola va dir que diverses àrees ja treballen en aquestes iniciatives.

Llum verda a impulsar projectes que optin a fons europeus El ple també va aprovar la moció del PSC i UA per impulsar projectes que optin als fons europeus Next Generation i que proposa una taula per avançar en aquestes iniciatives. El portaveu socialista, Fèlix Larrosa, va recordar que “és bàsica la participació del sector privat” i el diputat d’UA, Amador Marqués, va assenyalar que “és una oportunitat que no podem perdre”. El diputat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, va assegurar que “la Diputació presentarà un projecte Next Generation” i que estan “ultimant els detalls des del Patronat de Transformació Econòmica i les entitats que representen el teixit econòmic, polític i científic”.

tracking