SEGRE

LLEIDA

Vint-i-cinc defuncions al geriàtric de Solsona i una al de Maldà

En el primer, 38 dels 43 usuaris han tornat a les habitacions

La residència d'avis de Solsona.

La residència d'avis de Solsona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els morts pel brot de coronavirus a la residència de Solsona ja són vint-i-cinc després de sumar una nova mort. Aquest és un dels geriàtrics de Lleida on es coneixen més defuncions, una xifra que superen els de Tremp (61) i la Llar de Sant Josep de Lleida ciutat (36). Fonts de la conselleria de Salut van explicar que els 43 usuaris que hi ha actualment al centre de Solsona han acabat la quarantena. D’aquests, 38 han tornat a les seues habitacions i a una “certa normalitat” i no tenen símptomes. Els altres cinc estan “en situació de fragilitat” i presenten símptomes compatibles amb la Covid, segons Salut.

Avui hi haurà una visita mèdica per analitzar la situació dels padrins i es farà una desinfecció de l’equipament. Les mateixes fonts van assenyalar que es vacunarà els més padrins que es van traslladar a una residència d’Igualada i s’analitzarà administrar-la als usuaris sense símptomes que són a Solsona.

D’altra banda, al geriàtric de Maldà hi ha hagut un mort i el brot afecta ja tretze usuaris i quatre treballadors, segons van explicar fonts pròximes.

Pel seu costat, CCOO va denunciar que membres del patronat de la residència Mare Janer de Cervera han dimitit per pressions. L’alcalde i president del patronat, Joan Santacana, va negar haver rebut queixes que qüestionin l’actitud del patronat, que s’hagin exercit pressions a treballadors o a la direcció i que s’hagi contractat un familiar d’algun dels patrons. Va dir que algun treballador ha comunicat no estar d’acord amb algunes decisions i han previst una reunió “en els propers dies per posar-ho sobre la taula”.

tracking