SEGRE

LLEIDA

Bronca al vacunar el gerent del Centre Sanitari de Solsona i del consell comarcal

Marc Carrera exerceix també aquest càrrec al consell || L'oposició en demanarà la dimissió al veure-hi “abús” i “falta d'ètica”

El gerent del Centre Sanitari, Marc Carrera, al centre.

El gerent del Centre Sanitari, Marc Carrera, al centre.REGIO 7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dosi de la vacuna contra la Covid ha desencadenat una tempesta política al Solsonès. La va rebre Marc Carrera, gerent del consell comarcal i del Centre Sanitari. Així ho va confirmar ahir l’ens comarcal, que gestiona el centre mèdic, després que els grups de JxCat i la CUP, a l’oposició, preguntessin sobre aquesta qüestió en el ple celebrat dijous. Després d’una primera negativa a contestar, el govern d’ERC ho va corroborar l’endemà.

JxCat i la CUP consideren que, atesa la situació a la comarca per l’augment de casos, aquesta vacuna havia de ser per a persones en primera línia de l’assistència a contagiats i no per a un càrrec públic que no té contacte amb els pacients.

El consell va argumentar que va consultar la Generalitat i que aquesta va confirmar que “la vacunació incloïa el conjunt del personal, fos metge de primera línia, administratiu o gerència, sense matisos ni excepcions”. Es basa en instruccions del pla de vacunació dissenyat per la Generalitat, d’acord amb les recomanacions d’una carta del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. S’hi insta a vacunar tot el personal dels centres sanitaris per tallar la cadena de contagis.

Fonts de la conselleria de Salut a la Catalunya Central van corroborar que “el treball d’un gerent no es limita a estar rere una taula i en la seua tasca és lògic que entri en contacte amb personal del centre de salut, també amb els que estan directament involucrats en la pandèmia, per la qual cosa no és desencertat que es vacuni”.

No ho veuen així els set consellers de JxCat, que ho consideren “un abús, immoral i mancat d’ètica”. La portaveu, Isabel Pérez, va avançar que demanaran la seua dimissió. “Hi ha molta gent a la comarca dins del primer col·lectiu de risc que espera la vacuna i la necessita abans que un càrrec polític que ni és metge ni sanitari.”

El portaveu de la CUP, Òscar Garcia, va assenyalar que valoren demanar explicacions d’una actuació “poc clara” ja que no s’entén davant de l’augment de contagis al Solsonès.

Per la seua part, el mateix Carrera va corroborar haver-se posat la vacuna. “Va ser una decisió personal avalada pel departament de Salut i pel meu treball.”

Va assegurar no entendre la controvèrsia a l’haver actuat d’acord amb una recomanació del Govern. El consell va fer una crida a la responsabilitat “per no caure en demagògies i en debats estèrils com el que s’ha generat aquests dies”.

tracking