SEGRE

ESNOTICIA

Danys limitats en cultius ateses les dates del granís

L'ADV Terres de Ponent té constància de fruiters amb branques trencades || Olives encara pendents de collir, afectades

Un tram de carretera i camps adjacents coberts de pedra a Tarroja de Segarra.

Un tram de carretera i camps adjacents coberts de pedra a Tarroja de Segarra.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El front de vent i calamarsa que va escombrar ahir bona part del pla de Lleida és totalment inusual per les dates que s’ha produït i, per això, ha tingut uns efectes molt limitats sobre els cultius. Normalment a Lleida, el granís i la pedra cauen en moments en què es registren grans diferències entre la temperatura alta de la terra i molt baixa a les masses de núvols a elevada altitud carregades de precipitacions, per la qual cosa se solen registrar en els mesos de primavera o en especial en moments puntuals de l’estiu.

El fet que descarregués en ple mes de gener limita els danys a les explotacions agràries. L’ADV Terres de Ponent té constància de danys en branques d’arbres fruiters en algunes poblacions del Segrià i el Pla d’Urgell. Tampoc no descarta algun dany en fruits, com podrien ser les olives que quedessin pendents de collir, així com algun cultiu hortícola. Quant als cereals, des d’Unió de Pagesos van explicar que el granís només podria haver afectat alguns panissos que encara eren al camp o provocar el retard en la sembra de finques concretes. Però, en general, consideren que la tempesta no ha perjudicat els cultius malgrat l’espectacularitat del front.

En general, les precipitacions van ser de granís i només en zones molt puntuals va descarregar pedra, però de petita mida, segons que va afirmar l’ADV.

Un tram de carretera i camps adjacents coberts de pedra a Tarroja de Segarra.

Un tram de carretera i camps adjacents coberts de pedra a Tarroja de Segarra.X. S.

tracking