SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un pederasta detingut a Aran per abusar de cinc nens

El Suprem li rebaixa la pena de 28 a 27 anys perquè la denúncia d'una altra víctima ha prescrit || Treballava com a monitor escolar d'un col·legi quan va ser arrestat

Imatge de la seu a Madrid del Tribunal Suprem.

Imatge de la seu a Madrid del Tribunal Suprem.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat a 27 anys de presó C.S.E., de 33 anys, detingut el maig del 2018 a Vielha, on treballava com a monitor escolar, per abusar sexualment de cinc nens d’entre 8 i 15 anys, als quals va conèixer a la congregació religiosa a què pertanyia a València i Castelló i a qui s’atansava amb l’excusa de fer-los classe de repàs. El Suprem, tanmateix, li rebaixa un any dels 28 de presó que li va imposar el Tribunal Superior de Justícia de València (TSJC) perquè determina que els abusos comesos sobre una sisena víctima han prescrit.

El Suprem, com ja van fer el TSJV i l’Audiència de València, determina que l’acusat sotmetia a diferents tipus d’abusos els menors durant un llarg període de temps. Van tenir lloc entre els anys 2009 i 2016. La Fiscalia sol·licitava una condemna de 111 anys de presó perquè considerava que l’acusat emprava la violència o la intimidació per violar-los, però els diferents tribunals ho han descartat. L’acusat, que sempre ha negat els fets i va afirmar que era amic de les víctimes, va recórrer davant del Suprem a l’entendre que s’havia vulnerat el seu dret a la presumpció d’innocència perquè no hi ha proves dels abusos.

Va conèixer les víctimes en una congregació de Castelló i València i els feia classes de repàs

Ara, el tribunal destaca “la relació de superioritat apreciada era manifesta i coartava la llibertat de la víctima, en la mesura en què, com es declara en la sentència d’instància, impedia als menors que decidissin lliurement. L’aprofitament d’aquesta situació de superioritat estava, doncs, encaminada a l’obtenció del consentiment o acceptació del menor, la qual cosa, alhora, facilitava o permetia l’execució” dels abusos.

El pederasta va abusar dels nens al municipi de Sagunt, a les seues cases, de vegades fins i tot quan els pares dels nens eren a l’habitatge, i en viatges en els quals portava els nens a Osca, Sevilla, Benidorm o un càmping de Terol, on el processat treballava com a monitor. En un cas, els abusos sexuals es van cometre a Aran, on l’acusat va portar de viatge una de les víctimes.

Un temps després, un cop es van presentar les primeres denúncies i va ser expulsat de la congregació, se’n va anar a viure a Vielha. A més, en el moment en què va ser detingut treballava com a monitor al menjador d’un col·legi a Aran.

tracking