SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Augmenten les denúncies per violència masclista en l'àmbit familiar a Lleida el 2020

A les comarques lleidatanes, amb 239 víctimes

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van registrar el 2020 un augment de les denúncies per violència masclista en l’àmbit familiar, en què la dona pateix qualsevol tipus de maltractament per part d’algun familiar del sexe masculí, principalment els fills.

Segons les dades de la policia catalana, durant l’any passat es van comptabilitzar un total de 182 denúncies per aquest tipus de violència davant les 159 del 2019. Així mateix, els Mossos van atendre 239 víctimes a les comarques lleidatanes, un 26% més que un any abans.

Des de la Unitat d’Atenció a la Víctima ja es va alertar, amb motiu del Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra la Dona, que hi havia preocupació per l’augment de casos de violència de fills cap a pares, sobretot durant els mesos de confinament a causa de la Covid. A la província de Lleida, els Mossos van detenir 56 homes per violència masclista en l’àmbit familiar, un d’ells menor d’edat.

D’altra banda, les denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella van registrar un lleuger descens el 2020 a causa de les restriccions. A les comarques lleidatanes, els Mossos van comptabilitzar un total de 830 denúncies davant les 911 d’un any abans. Així mateix, durant el 2020 van ser arrestades 279 persones per aquest tipus de violència i es va atendre un total de 880 víctimes.

El 2020, els Mossos van atendre un total de 1.119 lleidatanes que havien patit violència masclista

En total, les denúncies per violència masclista, tant en l’àmbit familiar com en el de la parella, van assolir els 1.012 casos a la província de Lleida el 2020, amb un clar descens en els mesos de confinament. Això suposa un descens del 5,4% respecte al 2019. Durant l’any passat, 1.119 lleidatanes van haver de ser ateses per la policia per maltractaments.

tracking