SEGRE

MÚSICA EDUCACIÓ

Impulsen una escola de música per al Segre Mitjà

Municipis de l'Alt Urgell i la Noguera crearan una mancomunitat || Reduiran costos i preveuen aules a les vuit localitats

L’escola municipal de Música de Ponts, a la plaça Portal Nou.

L’escola municipal de Música de Ponts, a la plaça Portal Nou.TONI SORRIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments d’Oliana, Ponts, Coll de Nargó, Peramola, Bassella, Vilanova de l’Aguda, Artesa de Segre i Sanaüja, de la subcomarca del Segre Mitjà entre l’Alt Urgell i la Noguera, han impulsat una mancomunitat de municipis per impulsar la creació d’una escola de música d’àmbit supracomarcal amb aules associades repartides pel territori.

El primer pas l’han donat Oliana i Ponts, que han firmat un conveni de col·laboració per compartir el professorat de les escoles dels dos municipis. L’Escola de Música d’Oliana va nàixer l’any 2010 com a aula associada de la de Ponts, amb vint i al voltant de setanta alumnes respectivament. Fins ara cada centre tenia professorat i director independent i ara passaran a tenir una gestió compartida.

El segon pas serà la creació de la mancomunitat, que preveuen que estigui a punt de cara a l’estiu perquè entri en funcionament el pròxim curs escolar.

L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, va explicar que “hem començat amb Ponts però que existeix l’interès real de sumar-hi la resta de municipis i ens estem assessorant sobre la mancomunitat”. Va apuntar que “és l’única fórmula per poder fer viable el servei en territoris poc habitats, on les escoles de música o són deficitàries o directament ja no existeixen i obliga les famílies a desplaçar-se”.

De moment les poblacions amb aula oberta són Ponts, Oliana i Artesa de Segre, encara que s’aniran obrint aules a cada poble. “Per poder compartir despeses, no perdre serveis i mantenir la qualitat de l’ensenyament”, va insistir Lostao.

Les Garrigues, pionera a unir el centre musical Una quinzena de pobles de les Garrigues es van sumar el 2015 a la Mancomunitat de Música comarcal creada pels centre de les Borges, Arbeca i Juneda amb l’objectiu de centralitzar els serveis de formació musical, reduir despeses i garantir-ne la viabilitat.

tracking