SEGRE

MUNICIPIS ENSENYAMENT

Litigi per l'ocupació forçosa d'una finca per a l'institut de Benavarri

La propietària diu que li donen una compensació ridícula i el consistori addueix urgència

El solar acull en l’actualitat un hort de la família.

El solar acull en l’actualitat un hort de la família.M.C.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ampliació del col·legi integrat de Benavarri per habilitar el nou institut i disposar d’aules de Secundària ha generat un litigi entre ajuntament i la propietària dels terrenys que considera “un abús d’autoritat que li imposin una expropiació forçosa d’urgència” i la compensin amb una quantitat set vegades menor del que val la seua parcel·la. Per la seua part, l’ajuntament addueix que la tramitació és correcta, que no hi ha cap altra finca en la qual edificar el centre, que l’actuació és urgent i el preu és el taxat pel govern d’Aragó.

La propietària assegura que el consistori li va comunicar la seua intenció el mes d’abril passat i li va oferir 27.000 euros per una finca urbana de més de set-cents metres quadrats, a punt per construir i on fa dos anys estava previst fer nou habitatges amb estacionaments. Segons la taxació encarregada per ella a diversos professionals, el preu s’acosta als 200.000 euros. Afirma que el consistori li va oferir una permuta per una altra finca pendent de recursos judicials que va declinar. Després de mesos de desacords, el mes passat li va arribar una carta en la qual se li comunica l’expropiació forçosa de la propietat, per la qual cosa l’afectada recorrerà al Tribunal de Preu Just d’Aragó.

Per la seua part, l’alcalde, Alfredo Sancho (PSOE), va indicar que és l’única opció per no retardar la construcció de l’institut, ja que cada vegada hi ha més alumnes a Secundària. El Govern d’Aragó va taxar la finca i el consistori està disposat a arribar fins als 35.000 euros. Urbanisme i consistori ja han ratificat la catalogació a solar d’equipaments i addueix que el preu que exigeix la propietària és equiparable a Montsó o Barbastre. Va ratificar estar pendent del Govern aragonès per fer efectiva l’expropiació ben aviat.

tracking