SEGRE

SANITAT ATENCIÓ PRIMÀRIA

Protesta a Tarroja pel trasllat del metge a Cervera i el consultori ja obre només dos dies

Alcaldes i usuaris denuncien que hauran d'anar a la capital els dies en què estigui tancat || Ribera d'Ondara es va quedar sense facultatiu fa 2 mesos i Sanaüja i Torà reben atenció d'un a tres dies per setmana

Nombrosos veïns van secundar la protesta al davant el consultori de Tarroja.

Nombrosos veïns van secundar la protesta al davant el consultori de Tarroja.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de veïns de quatre municipis de la Segarra –Tarroja, Torrefeta i Florejacs, els Plans de Sió i Cervera–, amb un total de disset nuclis de població, es van concentrar ahir al matí al davant del consultori de Tarroja per protestar pel trasllat del metge al CAP de Cervera. Segons l’alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell, la conselleria de Salut argüeix que no hi ha metges disponibles. L’alcaldessa va criticar ahir que aquesta mesura implica “desvestir un sant per vestir-ne un altre, ja que ara els vuit-cents veïns d’aquestes poblacions hauran de traslladar-se al CAP de Cervera” per rebre atenció mèdica, en un territori sense transport públic i amb més del 80 per cent de població jubilada.

La primera edil va assenyalar també que, en plena pandèmia, concentrar més usuaris al CAP de Cervera suposa provocar més aglomeració de persones i un risc afegit per a la població gran del territori. Segons l’alcaldessa, la solució que ha imposat la conselleria davant d’aquesta situació és “ridícula i absurda” ja que l’atenció passarà a oferir-se en aquesta població dos dies a la setmana, dos hores cada dia, i a càrrec d’un metge de Guissona que anirà a Tarroja quan hagi finalitzat la jornada laboral.

L’ajuntament critica la nova atenció: quatre hores a la setmana repartides en dos dies

Davant del consultori de Tarroja els veïns sostenien pancartes amb lemes com “Salvem el consultori” o bé “Prou preses de pèl”; “Una mica de dieta als polítics”; “Polítics, així voleu fixar la gent al territori?” o “Ens deixen sense res. Salvem el consultori”.

A més dels alcaldes dels Plans de Sió i Torrefeta i Florejacs, a l’acte va ser present el president del consell comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, que va reivindicar “que es faci d’una vegada per totes l’Àrea Bàsica de Salut de Guissona ja que concentrar tota la comarca en un sol CAP [Cervera] és inconcebible”. Segons va assenyalar Lluch, el problema de Tarroja és similar al que tenen altres municipis com Sanaüja, Torà o Ribera d’Ondara. En qualsevol cas, segons va afirmar Lluch, “si es vol mantenir la població al territori han de garantir-se els serveis mínims”.

En el cas de Sanaüja, l’atenció sanitària la presta un metge de Ponts, que va a la Segarra els divendres. En el cas de Torà, el metge titular està de baixa des de fa un any i en lloc seu hi va el metge de Llanera tres dies a la setmana. Ribera d’Ondara s’ha quedat sense metge des de fa dos mesos.

tracking