SEGRE

EMERGÈNCIES INFRACCIÓ

Embargat per pagar 9.866 euros per inventar-se un ofegament

Un home que el 2018 va trucar al 112 perquè rescatessin del riu la seua dona a Torres de Segre || Interior el va multar pel cost que va tenir el dispositiu de Bombers

Imatge del riu Segre al seu pas per Torres de Segre.

Imatge del riu Segre al seu pas per Torres de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha iniciat la via judicial per cobrar una multa de 9.866,51 euros que va imposar a un lleidatà que l’abril del 2018 es va inventar l’ofegament de la seua dona al riu a Torres de Segre i va provocar que els Bombers de la Generalitat despleguessin un dispositiu de rescat en el qual va participar un helicòpter. La direcció de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va iniciar a finals del 2019 el procediment per cobrar l’operatiu després que l’informe dels Bombers determinés que es va tractar d’un fals avís, com va avançar aquest diari.

És la segona negligència que Interior registra a Lleida dels 13 casos que hi ha hagut a Catalunya des de l’1 d’octubre del 2009. Quan s’executi l’embargament, serà l’import més alt que s’ha cobrat a Catalunya per un rescat. Fins ara és el d’un esquiador atrapat per una allau fora pistes amb accés tancat a Masella. Inicialment li demanaven 18.183 euros però l’infractor va acabar pagant 2.393 euros a l’estimar-se el recurs que va presentar.

El fals ofegament va tenir lloc el 24 d’abril del 2018 quan un home va trucar al 112 per alertar que la seua dona s’estava ofegant després de caure al riu amb dos persones més que s’havien tirat per rescatar-la a Torres de Segre. Els Mossos van localitzar la dona una hora després al seu lloc de feina. En el dispositiu del rescat hi van participar tres dotacions i un helicòpter, la qual cosa va implicar una despesa de 9.866,51 euros. Una sola hora d’helicòpter costa 3.120 euros.

La primera sanció a Lleida va ser de 1.229 euros per una imprudència a Rufea el 2013

El primer rescat cobrat per negligència a Lleida va tenir lloc el maig del 2013 quan es va multar el conductor d’un vehicle que va quedar atrapat al riu Segre a la partida de Rufea. L’informe d’Interior va determinar que va ser motivat perquè el vehicle va travessar de forma imprudent el riu.

Encara que la factura inicial del servei va ser de 988 euros, l’afectat va acabar pagant 1.229 euros per recàrrecs al no abonar la multa de manera voluntària.

Multa de 2.600 € per un rescat durant l’estat d’alarma

Interior farà pagar el rescat de dos excursionistes que el març de l’any passat, al principi de l’estat d’alarma per la Covid-19, es van perdre a la zona del refugi de muntanya de coma de Vaca de Queralbs (Ripollès). Segons va informar ahir el Diari de Girona, el cost del rescat supera els 2.600 euros i, segons la normativa aprovada el 2009, es considera una negligència. Els infractors no portaven l’equipament idoni per a l’activitat que desenvolupaven i la van fer quan estaven prohibides les activitats a l’aire lliure.

En total s’han tramitat tretze expedients per negligència, amb la comarca del del Ripollès com l’última. D’aquests, set ja s’han cobrat íntegrament, entre els quals el de Rufea. La Generalitat va impulsar un reglament el 2009 amb voluntat dissuasiva per evitar negligències.

tracking