SEGRE

HABITATGE PROMOCIÓ PÚBLIC

La Generalitat converteix una casa heretada a Balaguer en cinc pisos de lloguer social

Un edifici del carrer la Banqueta que formava part del llegat de la veïna Milagros Escrivà, que va morir sense testar el 2003 || Habitatge invertirà 370.000 euros a adequar l'immoble per a vivendes

Imatge d’arxiu d’una vista de Balaguer.

Imatge d’arxiu d’una vista de Balaguer.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya transformarà un immoble heretat a Balaguer en cinc habitatges de lloguer social. L’edifici, que durant anys va acollir l’oficina de recaptació de la Diputació al carrer la Banqueta, va ser part del llegat de Milagros Escrivà Miró, que va morir el 2003 sense fer testament i sense parents pròxims, i que va revertir a la Generalitat al no poder alienar tot el patrimoni de la difunta, amb un valor que es va calcular en 2,2 milions d’euros. Ara la Generalitat preveu que aquest edifici de més de 770 metres quadrats construïts es destini a cinc habitatges socials a la capital de la Noguera. Al tractar-se d’un edifici procedent d’una herència intestada ha de prioritzar sempre, segons la normativa, els objectius per a finalitats socials o culturals, i atès que la Generalitat no va aconseguir subhastar aquest edifici, es destina a vivendes socials.

El projecte preveu una inversió de 370.000 euros per al canvi d’ús de l’edifici per transformar-lo en un de plurifamiliar amb cinc pisos. Es proposa el manteniment actual de l’immoble ja que es troba en bon estat, modificant el vestíbul per donar compliment a la normativa d’accessibilitat i incendis. A la planta baixa es formula l’adaptació del vestíbul general de l’edifici que doni accés a l’escala en un habitatge de 90 metres quadrats i un local comercial. A les plantes primera i segona, es proposa la creació de dos habitatges per planta de 80 i 90 metres quadrats cadascun.

El projecte ha sortit ara a licitació i les obres preveuen un termini d’execució de vuit mesos. Segons fonts de l’Agència de l’Habitatge, quan es finalitzin les obres els cinc pisos passaran al parc d’habitatges socials de la capital de Noguera i “tindran un lloguer molt més assequible”.

El 2011, cinc associacions de Balaguer van rebre 400.000 euros procedents del llegat intestat de Milagros Escrivà. Així ho va acordar la Junta Distribuïdora d’Herències de la Generalitat. La difunta posseïa dos immobles, un al carrer Avall i l’altre el del carrer la Banqueta, que serà rehabilitat, i diverses finques rústiques i un solar urbà a la Sentiu de Sió.

La Generalitat ja va distribuir el patrimoni líquid de la difunta entre l’associació de discapacitats Estel de Balaguer i la residència per a la tercera edat Sant Domènech.

La resta de béns patrimonials es van subhastar i es van destinar els diners a finalitats socials. De fet, les entitats sense ànim de lucre de Balaguer van presentar el 2011 diferents projectes detallant en què s’invertirien els recursos en cas de ser beneficiats amb part del patrimoni d’Escrivà.

Mollerussa estrena tres immobles per a gent gran

Mollerussa ja compta amb tres pisos perquè persones majors de 65 anys que viuen soles puguin compartir un habitatge, pagant un lloguer social. Si ho desitgen podran cedir el seu habitatge en propietat a la borsa municipal per llogar-lo a altres usuaris. En principi, cada pis podrà ser habitat per dos persones. La responsable del Servei Territorial d’Habitatge, Cristina Casol, va entregar ahir a l’alcalde, Marc Solsona, les claus d’aquests pisos, ubicats al carrer Tarragona. Mollerussa preveu aprovar aquesta setmana el document amb les bases de la convocatòria per accedir a aquest programa. Solsona va indicar que la mateixa evolució del programa permetrà avaluar si es pot convertir en un projecte intergeneracional. Casol va remarcar que Habitatge va adquirir en aquest immoble pel dret de tempteig setze pisos, i tres destinaran al projecte municipal “Compartir és viure”. Tres més ja han estat llogats, mentre que la resta estan en procés d’adjudicació amb l’activació del Registre de Sol·licitants i per estricte ordre d’inscripció.

tracking