SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat estudiarà adaptar les mesures contra la Covid al Pirineu

Anunci de Pere Aragonès i Meritxell Budó en una reunió amb consells i ajuntaments del Pirineu || El Procicat ho analitzarà tenint en compte l'evolució de la pandèmia

Esquiadors a Port Ainé el cap de setmana passat.

Esquiadors a Port Ainé el cap de setmana passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat estudiarà canviar mesures anti-Covid per adaptar-les al territori a les pròximes resolucions (l’actual és vigent fins al 7 de febrer). Així ho van assegurar ahir fonts del Govern després de la reunió del vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb els consells i alcaldes del Pirineu.

Van assenyalar que “el Procicat ho estudiarà”, sempre “depenent de l’evolució de la pandèmia”. Van assegurar que tornaran a convocar els presidents dels consells i el Conselh Generau a una nova reunió la setmana que ve per tractar de nou aquest tema.

Des dels consells van explicar que les seues reivindicacions són aplicar un confinament comarcal en lloc de municipal, que es posi en marxa l’esquí escolar, que els negocis no essencials puguin obrir en cap de setmana i adaptar les restriccions horàries de l’hostaleria. Van apuntar que a la reunió van acusar el Govern “de tenir poca sensibilitat amb el territori”.

La setmana passada, càrrecs electes del Pirineu van plantejar convocar una manifestació de protesta a Barcelona divendres per reclamar el confinament comarcal. Fonts municipals van assenyalar que aquesta qüestió s’acabarà de decidir demà dijous en una nova reunió.

La delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, va assenyalar que “els orígens dels contagis a Aran estan ben identificats, tot i que hi ha una alta transmissió comunitària amb brots familiars”. Va dir que els contagis provenen de les relacions socials de finals de Nadal. “Estem en converses amb la síndica i altres responsables i els expliquem quines accions poden fer a nivell municipal, però la percepció és de tranquil·litat i control i no preveuen un augment exponencial de contagis.” Va apuntar que hi ha preocupació per les cadenes iniciades i que fan falta setmanes perquè les mesures tinguin efecte i va incidir que “allà les festes de Nadal es van allargar”.

La síndica, Maria Vergés, va parlar amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i va explicar que “el departament no m’ha transmès que tingui al cap més mesures”. La síndica li va traslladar les accions que han posat en marxa, com els agents cívics o el rastreig de contactes que duen a terme.

tracking