SEGRE

ESNOTICIA

Padrins de Sort, positius als tres dies de la vacuna

Per un brot al geriàtric i Salut diu que la immunitat arriba passats de 7 a 14 dies

Tres usuaris de la residència de Solsona, on ja no hi ha casos.

Tres usuaris de la residència de Solsona, on ja no hi ha casos.HOSPITAL PMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un brot de Covid a la residència Serafí Casanovas de Sort afecta vuit usuaris i un treballador. Fonts de la conselleria de Salut van explicar que el brot es va detectar dissabte. Van assenyalar que cinc dels padrins contagiats havien rebut la segona dosi de la vacuna tres dies abans, a un d’ells se li havia administrat també tres dies abans la primera injecció i els altres dos no estaven vacunats. Des de la conselleria van destacar que la immunitat de la vacuna contra la Covid no arriba fins entre set i catorze dies després de la segona dosi. Fonts municipals van assenyalar que els vuit usuaris positius es troben bé. Els casos detectats han provocat que aquest geriàtric del Sobirà hagi passat a estar classificats com a roig. Val a recordar que aquesta residència ja va tenir un brot de coronavirus el mes de novembre passat i hi va haver almenys una víctima mortal.

A més del geriàtric de Sort, set centres més de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu tenen brots i són rojos. Són dos més que dimarts de la setmana passada. Actualment, tenen aquesta categoria les residències de Vilanova de la Barca, Bellvís, Maldà, Vielha, la municipal de Juneda, el Centre Gerontològic Myces de Lleida ciutat i el centre de Malpartit. Aquest últim va ser intervingut per Salut diumenge i una entitat ha de donar suport a la direcció. S’ha de recordar que la conselleria de Salut ja considera que en una residència hi ha un brot quan es detecta un sol positiu. Així mateix, un total de 78 centres de les dos regions sanitàries, gairebé el 80 per cent, no tenen actualment casos de coronavirus i són verds.

D’altra banda, el brot al geriàtric de Solsona ja es dona per eradicat després que el centre rebés dilluns l’etiqueta verd (vegeu SEGRE d’ahir). Els primers casos es van detectar a finals del mes de desembre passat i s’hi han registrat un total de 28 decessos per Covid. Des de l’ajuntament, el consell del Solsonès i la Fundació Pere Màrtir Colomés van explicar que s’està treballant en el retorn dels usuaris que van ser traslladats a Igualada, a l’àrea sociosanitària del Centre Sanitari del Solsonès o que van tornar als seus domicilis. La fundació va manifestar el seu “agraïment sincer per l’ajuda que l’ens de salut i les institucions locals han ofert en aquest moment tan difícil”.

En un altre ordre de coses, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va reclamar la vacunació immediata als centres de dia i cribratges regulars als professionals i usuaris. Van assenyalar que a Catalunya hi ha 911 equipaments d’aquest tipus.

tracking