SEGRE

ESNOTICIA

Vielha tanca equipaments i les Borges ho prorroga

Sis comarques de Lleida, amb l'Rt baixa

Imatge del cribratge que ahir es va dur a terme a Oliana.

Imatge del cribratge que ahir es va dur a terme a Oliana.AYUNTAMIENTO DE OLIANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vielha va tancar ahir i durant quinze dies la biblioteca, el Palai de Gèu i Era Audiovisuau per l’augment de contagis. L’ajuntament respon així a la petició del Conselh (vegeu SEGRE d’ahir). Així mateix, les Borges ha prorrogat almenys fins a l’1 de febrer el tancament d’equipaments i parcs.

D’altra banda, el Segrià, Noguera, Urgell, les Garrigues, Alt Urgell, Sobirà i cinc dels sis municipis de la Cerdanya lleidatana tenen una velocitat de contagis (Rt, que indica a quantes persones infecta cada positiu) inferior a 1, per la qual cosa es considera baixa. De fet, el Sobirà té la menor taxa de Catalunya (0,02) i el risc de rebrot més baix (6). D’altra banda, en trenta-vuit municipis de Lleida aquest últim indicador supera els mil punts, molt per sobre dels cent a partir dels quals es considera alt. Els més elevats els tenen la Fuliola (5.832,94) i Ossó de Sió (5.602,24). La Fuliola ha sumat uns 90 casos des de principis d’any i divendres l’ajuntament va reiterar la necessitat de respectar el confinament domiciliari. A Ossó s’han detectat cinc casos en deu dies. L’alcalde, Antoni Gilabert, va dir que serien d’una mateixa família. S’ha de destacar que en municipis petits, uns quants casos fan disparar els indicadors.

En un altre ordre de coses, ahir es va dur a terme un cribratge massiu a Oliana després de detectar 24 casos en les dos últimes setmanes.

tracking