SEGRE

MUNICIPIS MILLORES

Alcoletge renova el centre i tindrà pàrquing de camions

Planteja un carril bici i semivianalitzarà el nucli antic

La finca on està previst habilitar el pàrquing de camions.

La finca on està previst habilitar el pàrquing de camions.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcoletge invertirà 1,3 milions d’euros en la remodelació de l’avinguda Catalunya, des de la carretera C-13 fins al carrer Major, on renovarà voreres i serveis. També estudia habilitar un carril bici en aquesta via, però abans ho consultarà amb els veïns del carrer. Segons l’alcalde, Josep Maria Gras, “és una opció que estem estudiant i que es proposarà quan tinguem una alternativa per compensar les places d’estacionament que es perdran si es fa el carril”, va explicar. La renovació de l’avinguda es portarà a terme durant aquest any.

Gras va indicar que de cara al pròxim exercici està prevista la conversió en zona parcialment de vianants del centre històric, on les voreres es rebaixaran al nivell de l’asfalt i es donarà preferència als transeünts. El consistori compta amb una subvenció de 350.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) de la Generalitat per aquest 2021 i 2022. Així mateix, va indicar que la idea és donar una nova imatge a l’entrada de la població i al barri històric.

D’altra banda, la pròxima comissió d’Urbanisme de Lleida debatrà el projecte per habilitar un pàrquing que acollirà més de seixanta camions als afores de la localitat, a prop de la C-13. El promou l’empresa Biatrans de Ponts, que ha elegit aquesta ubicació per la bona comunicació amb aquesta carretera i l’autovia A-2, segons fonts municipals. La parcel·la ja va ser adquirida a quatre propietaris i està pendent del desenvolupament d’un pla parcial definitiu, mentre espera la llicència d’activitat provisional.

Aquestes mateixes fonts van indicar que és l’empresa la que ha de presentar un pla parcial final perquè la comissió d’Urbanisme de la Generalitat i l’ajuntament hi donin llum verda definitiva. No obstant això, el consistori dona suport a la iniciativa empresarial al municipi.

tracking